Uudised

Mariupolin synnytyssairaalaiskusta levinneen kuvan nainen ja lapsi kuolivat

Viime viikolla Venäjä teki iskun synnytyssairaalaan Mariupolissa. Ukrainan viranomaisten aiemmin antamien tietojen mukaan iskussa on kuollut ainakin kolme ja haavoittunut 17 ihmistä, kertoo BBC.

Sairaalaiskusta levisi maailmalle useita kuvia, joista yhdessä näkyy raskaana oleva nainen, jota pelastajat kantavat paareilla. Kuvassa nainen nähdään pitelemässä alavatsaansa, joka näyttää olevan veressä.

Nyt uutistoimisto AP kertoo, että kuvassa oleva nainen sekä hänen lapsensa ovat kuolleet.

AP:n tietojen mukaan nainen vietiin iskun jälkeen toiseen sairaalaan, missä lääkärit yrittivät pelastaa hänen henkensä. Naiselle tehtiin keisarileikkaus, mutta lapsella ei lääkäri Timur Marinin mukaan havaittu elonmerkkejä. Naisen lantio oli murskana ja lonkka sijoiltaan.

– Tappakaa minut nyt, nainen oli lääkärien mukaan huutanut huomattuaan, että hän menettää lapsensa.

Naista elvytettiin 30 minuutin ajan, mutta hänkään ei selvinnyt.

Naisen nimeä ei oltu saatu tietoon pommituksen jälkeisessä kaaoksessa. Lääkärien mukaan naisen aviomies ja isä tulivat kuitenkin sairaalaan ja hakivat ruumiin. Tämä tuo lääkärien mukaan edes jonkin verran lohtua, sillä muuten hän olisi voinut joutua joukkohautaan, joita Mariupolissa on jouduttu käyttämään. Pommitusten takia normaaleja hautajaisia ei ole voitu järjestää.

Ukrainan viranomaisten mukaan Mariupolissa on Venäjän aloittaman sodan jälkeen kuollut yli 2000 siviiliä. Venäjän piirittää kaupunkia, ja humanitaarinen tilanne pahenee.

Toisessa sairaalaiskusta otetussa kuvassa näkyi, kuinka raskaana oleva Mariana Višegirskaja käveli alas portaita. Hän synnytti perjantaina tytön, jonka nimeksi tuli Veronika. Asiasta kertoo AP.

Venäjä on väittänyt, että Mariupolin sairaala olisi ollut ukrainalaisten ekstremistien käytössä ja että paikalla ei olisi ollut potilaita tai lääkäreitä. Myöhemmin Venäjä väitti, että kyse olisi ollut lavastuksesta.

Venäjää on syytetty sotarikoksista synnytyssairaalan pommituksen yhteydessä.

Iltalehti.fi

Jaga
Back to top button