Erakorralised uudised
minuaeg.com sport

2025 aastal naaseb WRC taas Eestisse, tänu Rally Estoniale.

Rally Estonia on 2024. aastal Euroopa autoralli meistrivõistluste kalendris ja naaseb WRC sarja 2025. aastal. FIA avalikustas 22. novembril Euroopa meistrivõistluste 2024. hooaja kalendri, kus pärast seitsmeaastast pausi on taas kavas ka Rally Estonia. ERC sarja neljas etapp toimub Lõuna-Eesti teedel 5.-7. juulil, tuues kokku Euroopa rallielu tipud.

Rally Estonia, mis viimase nelja aasta jooksul on võõrustanud autoralli maailmameistrivõistluste tippvõistlejaid, pole ERC sarjale võõras. Varem, aastatel 2014-2016, oli see osa Euroopa meistrivõistluste kalendrist, pälvides isegi 2014. aastal ERC sarja parima uustulnuka tiitli. ERC sarja juhtimine on nüüdseks üle võetud WRC Promoter GmbH poolt, kellega Rally Estonia on WRC aastatel edukalt koostööd teinud, olles MM-sarjas eeskujuks.

Urmo Aava, Rally Estonia direktor, väljendas rõõmu mitmeaastase kokkuleppe üle WRC Promootoriga, mis hõlmab nii Euroopa kui ka maailmameistrivõistluste etappide korraldamist Eestis. Aava sõnul on suurepärane, et Rally Estonia on tagasi WRC kalendris 2025. aastal.

Aava lisas, et ERC sarja kasvav osalejate arv Rally2 autode klassis tõotab tuua kodusele EM-etapile palju Eesti võistluspaare. Ta rõhutas, et Rally Estonial osalemine pakub noortele sõitjatele suurepärast võimalust tiitlivõistlusel silma paista ning ennast naaberriikide tippsõitjatega võrrelda.

Iain Campbell, autoralli Euroopa meistrivõistluste juht, kiitis Rally Estonia seniseid saavutusi nii ERC kui ka WRC sarjas. Campbell lubas, et sarnaselt WRC-le panustab Promootor ka ERC sarja, pakkudes otseülekandeid ja rahvusvahelist kajastust.

ERC Rally Estonia 2024 toimub Tartu ja Lõuna-Eesti teedel, alguse ja lõpuga Tartu Raekoja platsil. Võistluskeskus ja hooldusala paiknevad pärast nelja-aastast pausi taas Tehvandi Spordikeskuses Otepääl. Piletid Rally Estonia 2024 sündmusele on saadaval Rally Estonia kodulehel alates tänasest hommikust.

ERC Rally Estonia 2024 piletid on Rally Estonia kodulehel saadaval 

Vaata ka:

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Sel suvel kandideeris SEB praktikaprogrammi Youth LAB 2374 noort

Sel suvel tähistas SEB juba seitsmendat aastat, mil alustas noorte praktikaprogramm Youth LAB, mis  pakub

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Maksekeskus AS sai krediidivahendaja tegevusloa

Finantsinspektsioon andis esmaspäeval, 22. juulil Maksekeskus AS-le krediidivahendaja tegevusloa, mis annab ettevõttele õiguse vahendada tarbijale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *