suurpere2023

2023 aasta suurpere on kuueliikmeline perekond Kalam

Tänavuse aasta suurpere tiitli pälvis nelja lapsega perekond Kalam Tartumaalt Vasulast.

Eesti Lasterikaste Perede Liit korraldas koostöös Bigbank Eestiga aasta suurpere konkurssi 14. korda. Tänavu kandideeris konkursil kokku 85 nelja või enama lapsega perekonda üle Eesti.

“Tänavuse aasta suurperet sobivad iseloomustama järgmised märksõnad – töökus, pühendumus ning nooruslik entusiasm. Nende armastusest kantud suurpere lugu annab kinnitust, et lapsed ei ole mitte takistus, vaid uue energia ja väe allikas, et enda isiklikke unistusi ellu viia,” tunnustas liidu president Aage Õunap võitjaperet.

Aasta Suurpere 2023 elab Tartumaal Vasula alevikus, kus ema Britt Kalam ja isa Kristjan Kalam kasvatavad nelja last: Maria (6), Markus (4), Mattias (3) ja Marten (1). Nii ema kui ka isa on Tartu Ülikooli reaalteaduste tausta ja teaduskraadiga ehk nagu nad ise ütlevad “hariduse ja teaduspõhisuse usku”. Isa töötab teadlase ja õppejõuna, ema töötab praegu pere väikseima kõrvalt kodukontoris fintech-firma analüütikuna ning õpib enesetäiendamise sooviga taimekasvatuse eriala Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolis. 

Üheskoos on nad ette valmistanud ja läbi viinud gümnaasiumiõpilastele matemaatika riigieksamiks valmistumise kursusi ning aastal 2017 võitnud koostöös Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumiga aasta muuseumihariduse edendaja auhinna koolilastele tehtud interaktiivsete programmide eest, mis tutvustavad spordi, matemaatika ja füüsika vahelisi seoseid.

Ema on välja töötanud ja mitu aastat õpetanud ka lasteaia huviringi “Mänguline matemaatika” ning peab Instagrami lehekülge “MaMaMaatika”, kus postitab erinevaid nippe ja viise, kuidas õpetada matemaatikat loovalt, kaasahaaravalt ja päriselust lähtuvalt.

Ka enda lapsi õpetab pere olema maailma suhtes uudishimulikud ning loomingulised ning otsima kõigele selgitust ja põhjuseid.

Aage Õunapi sõnul on “Aasta Suurpere” aunimetus, mis omistatakse ühtsuse ning lasterikkuse au sees hoidmise eest suurperele, kus kasvab vähemalt neli last. Aunimetuse väljaandmise eesmärgiks on väärtustada ning tunnustada Eestimaa terveid ja tugevaid suurperekondi ning tuua neid ühiskonnale eeskujuks.  

Eesti Lasterikaste Perede Liit loodi 1996. aastal. Liit on kolme ja enamaga lapsega peresid koondav katusorganisatsioon, mis lähtub oma tegevustes suurte perede väärtustamisest ja toetamisest. Liidu võrgustiku moodustavad 19 piirkondlikku liikmesorganisatsiooni, kuhu kuulub enam kui 4000 kolme ja enama lapsega perekonda, kus on kokku sirgumas üle 14 000 lapse.

Err.ee

Vaata ka:

suhkur

Riigikogu rahanduskomisjon saatis magusamaksu eelnõu esimesele lugemisele

Riigikogu toetas oma tänasel istungil magusa joogi maksu seaduse eelnõu ja saatis selle esimesele lugemisele.

minuaeg.com uudised

Riigikogu arutas olulise tähtsusega riikliku küsimusena tuumaenergia kasutuselevõttu

Keskkonnakomisjoni algatatud olulise tähtsusega riikliku küsimuse „Tuumaenergia kasutuselevõtmise vajadus ja võimalused Eestis“ arutelul esinesid ettekandega

error: Sisu on kaitstud!