Erakorralised uudised
Mustvee kordoni meeskond 1

2023. aasta merepäästeoskuste võistluse võitis PPA Mustvee kordoni meeskond

Eile, 16. septembril toimusid Viinustul Eesti 8. merepäästeoskuste võistlused, kus osales 15 kutselist ja vabatahtlikku merepäästjate meeskonda. Võistluse võitis Politsei- ja Piirivalveameti (PPA) Mustvee kordoni meeskond. Teise koha saavutas Päästeameti Orissaare päästekomando ja kolmanda Kuressaare politseijaoskonna meeskond.

Meeskondadel tuli rinda pista 15 erineva harjutuspunktiga, mis koosnesid nii teoreetilistest kui ka praktilistest ülesannetest. Punktid olid üles ehitatud nii Viinistu sadamas, merel kui ka Mohni saarel. Näiteks tuli päästa vette kukkunud inimesed, pakkuda esmaabi ja läbida takistusrada. Samuti pidid meeskonnaliikmed ennast proovile panema sidepidamises, tulekustutamises ja intervjuu andmises.

Võistluse peakorraldaja Kristo Kotkase sõnul oli sel aastal osalemas palju vabatahtlikke ühinguid. „Selle võistluse eesmärk on saada uusi kogemusi ja samas meelde tuletada baasoskusi, mida merepäästjatel päriselus vaja läheb. Seetõttu on ka kõik võistluspunktid üles ehitatud reaalselt toimunud situatsioonidel. Merepäästjate tase läheb iga aastaga aina paremaks ja me saame kindlad olla päästjatele, kes merel appi tulevad,“ sõnas Kotkas.

voitjate grupipilt

Võistlustel valiti kõikide osalejate seast ka parim meeskonnajuht, kelleks osutus Vjatšeslav Pertsev Mustvee kordonist. Ergutusauhinna pälvisid Hiiumaa Vabatahtlike Merepäästemeeste Seltsi (VSRU) päästjad, kes paistsid silma agaruse ja südikusega. Transpordiamet tõstis samuti esile Hiiumaa VSRU päästjad, kelle meeskonnal nähti suurt potentsiaali. Lisaks autasustas Transpordiamet parima juhi kategoorias Pärispea vabatahtlikke. Parimaks vabatahtlikuks ühinguks tulid Watergratt Pirita vabatahtlikud merepäästjad.

uhisstart

Merepäästeoskuste võistlust korraldas PPA koos Eesti Kaitseväe Mereväe, Transpordiameti, Põhja Päästekeskuse, Naiskodukaitse, Eesti Vabatahtliku Mere- ja Järvepääste ning Pärispea Vabatahtlike Päästeseltsiga.

Vaata ka:

horoskoop

Horoskoop – Neljapäev 16 mai 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Oled täna täis energiat ja valmis uute väljakutsetega silmitsi

NATO SONAUS

NATO sõnaus ehk julgeolekupoliitika ja riigikaitse sõnavõistlus kutsub üles eesti keelt rikastama

Eesti NATO-ga liitumise 20. aastapäeva tähistamise puhul ootavad Välisministeerium, Kaitseväe Akadeemia ja Kaitseministeerium osalema julgeolekupoliitika

error: Sisu on kaitstud!