Uudised

Ajatuspajan johtaja sanoo Putinin jo hävinneen – ”Vallan vaihtuminen ei ole enää mahdottomuus”

Ian Bremmerin mukaan Vladimir Putinin valta-asema ja poliittinen legitimiteetti Venäjällä ovat nyt suuremman uhan alla kuin koskaan aikaisemmin.

Ajatuspaja Eurasia Groupin perustaja ja johtaja, professori Ian Bremmer arvioi suorin sanoin Venäjän ja presidentti Vladimir Putinin tilannetta.

”Venäjä voi voittaa taistelun Ukrainasta, mutta se on jo hävinnyt sodan. Presidentti Vladimir Putinin vakavat virhearvioinnit ovat johtaneet geopoliittisesti heikompaan Venäjään, rohkeampaan Ukrainaan, piristyneeseen länteen, sekasortoiseen talouteen ja lisääntyneeseen poliittiseen epävakauteen. Geopoliittinen virhe heikentää Venäjää ja vahvistaa sen vastustajia. Tästä syystä Vladimir Putin on jo hävinnyt”, hän analysoi viikoittaisessa uutiskirjeessään.

Bremmerin mukaan myös Putinin valta-asema ja poliittinen legitimiteetti Venäjällä ovat nyt suuremman uhan alla kuin koskaan aikaisemmin.

”Mitä enemmän tilanne eskaloituu ja mitä pidempään sota jatkuu, sitä enemmän paheksunta hänen hallintoaan kohtaan kasvaa Venäjällä. Putinin toiminnan seurauksena Venäjän talous ja rahoitusjärjestelmä ovat romahduksen partaalla. Talouspakotteet ja boikotit vahingoittavat kaikkia venäläisiä. Se kaikki tarkoittaa sitä, ettei vallan vaihtuminen ole enää mahdottomuus.”

kauppalehti.fi

Jaga
Back to top button