Teisipäev , 30 aprill 2024
Erakorralised uudised
vangla

Kohus mõistis mehe, kes kägistas surnuks naisterahva 9.aastaks vangi

Tartu maakohtu Viljandi kohtumajas mõisteti kolmapäeval vangi mehe, kes 2019. aasta suvel kägistas surnuks oma tuttava naise.

 

 

Kohus karistas 31-aastast Raido Pilve üheksa-aastase vangistusega. “Süüdistatav pani kuriteo toime otsese tahtlusega ning tema küünilist käitumist iseloomustab see, et ta asus kõrvaldama kuriteo jälgi,” tõi kohus otsuse kuulutamisel välja.

 

 

Hinnates tõendeid kogumis asus kohus seisukohale, et 2019. aasta 27. augustil kella 16 paiku pani Pilv Viljandi maakonnas toime talle tuttava 35-aastase naise tahtliku tapmise, mis seisnes selles, et tekkinud sõnavahetuse käigus tungis ta naisele kallale ning kägistas teda salliga, kuni too suri.

Mõni aeg pärast kanntanu tapmist asus Pilv aktiivselt kõrvaldama kuriteo jälgi, mähkides kanntanu surnukeha riide sisse ning toimetas selle auto pagasiruumis järve äärde ning lükkas kuriteo varjamise eesmärgil surnukeha vette, pannes raskuseks kivi. Ka kohtule antud ütlustes tunnistas Pilv end naise tapmises süüdi.

 

 

Süüdistatava kaitsja esitas kohtumenetluses väite, et süüdistatav pani tapmise toime äkki tekkinud tugeva hingelise erutuse seisundis, mille põhjustas kannatanu oma tegevusega, kuid see väide kohtu hinnangul tõendamist ei leidnud.

 

 

Kohus leidis, et süüdistatava ja kannatanu kohtumisel asjaolusid, millest võiks järeldada, et kannatanu käitumine oleks olnud provokatiivne süüdistatava suhtes, ei esinenud.

Eeltoodut arvesse võttes otsustas kohus, et süüdlast saab mõjutada uute kuritegudega toimepanemist hoidumiseks reaalse vangistusega. Kergendava asjaoluna võttis kohus arvesse süüdistatava puhtsüdamlikku kahetsust.

 

 

Kohus arutas kriminaalasja kinnisel kohtuistungil kohtunikust ja kahest rahvakohtunikust koosnevas kohtukoosseisus.

Prokurör Marja-Liina Talimaa ütles, et eriliselt küüniliseks teeb süüdistatava käitumise see, et ta asus oma teo tagajärgi varjama ning peitis surnukeha.

“Selle tõttu leidis prokuratuur, et süüdistatava süü suurus oli keskmisest suurem ning taotles tema karistamist 11 aasta pikkuse vangistusega. Prokuratuuri jaoks on oluline, et kohus nõustus sellise hinnanguga sündmustele; samuti hinnanguga, et niisugune tegu ja sellele järgnenud käitumine väärib üksnes reaalset vangistust. Nüüd on prokuratuuril seitse päeva aega kaaluda, kas peab vajalikuks karistuse suurendamiseks kohtuotsuse edasikaebamist,” ütles ta.

Allikas. BNS

Vaata ka:

dutch shepherd 5140887 1280

Tollikoer aitas Soomes avastada 12 kilo kanepit

Toll on uurinud suure kanepipartii importi, mis selgus 2023. aasta juulis seoses tollikontrolliga Vantaal. Tollikoer