Thursday , 19 September 2024
vanamees

10 kummalist dementsuse märki, mis on vähem ilmsed

1. Muutunud maitsemeeled: Dementsus võib muuta inimese maitsemeele, põhjustades ebaharilikke eelistusi toiduainete suhtes või isegi ebaharilike asjade, nagu paber või kriit, söömist.

2. Ebaharilik käitumine magamise ajal: Inimesed dementsusega võivad kogeda unehäireid ja näidata ebaharilikku käitumist magamise ajal, näiteks öist rahutust või liigutusi.

3. Vähenenud lõhnataju: Mõned dementsusega inimesed võivad kaotada lõhnataju või muuta selle tundlikkust.

4. Probleemid ruumilise orientatsiooniga: Dementsus võib mõjutada inimese võimet mõista ja tajuda ruumi ning põhjustada probleeme orienteerumisel või objektide paiknemise mõistmisel.

5. Ebatavalised hirmud või foobiad: Inimesed dementsusega võivad väljendada ebatavalisi hirme või foobiaid, mis ei pruugi olla seotud nende varasema eluga.

6. Vähendatud võimekus mõelda abstraktselt: Dementsus võib mõjutada inimese võimet mõelda abstraktselt või lahendada keerulisi probleeme.

7. Sõnade leidmise raskused: Inimesed dementsusega võivad kogeda raskusi sõnade leidmisel või rääkimisel ning võivad kasutada ebatavalisi või ebaloogilisi sõnu.

8. Muutused käekirjas: Dementsus võib põhjustada muutusi inimese käekirjas, sealhulgas ebakorrapärasusi või raskusi sõnade kirjutamisel.

9. Vähenenud huvi hügieeni vastu: Mõned dementsusega inimesed võivad näidata vähendatud huvi isikliku hügieeni vastu või unustada regulaarseid hooldustoiminguid.

10. Probleemid raha haldamisel: Dementsus võib mõjutada inimese võimet raha haldada ja finantsotsuseid langetada, põhjustades ebaharilikke või ohtlikke kulutusi.

Vaata ka:

ingel

Ingli Sõnum – Neljapäev 19 september 2024

Täna, täiskuu ajal, kutsuvad inglid sind avama oma südant muutustele ja uutele võimalustele. Täiskuu toob

Paeva sonum

Päeva Sõnum – Neljapäev 19 september 2024

Täna toob päev endaga kaasa võimaluse tegeleda nii isikliku kui ka professionaalse elu aspektidega. Kuu