Sunday , 8 September 2024
Erakorralised uudised
sadness 1325507 1280

10 peent enesetapuhoiatusmärki teismelistel, mida ei tohi kunagi ignoreerida.

1. Väljendab lootusetust või abitust: Kui teismeline väljendab tundeid nagu lootusetus või abitus, eriti püsivalt ja intensiivselt, võib see olla murettekitav märk.

2. Tundlikkus teemade suhtes, mis puudutavad surma või enesetappu: Teismeline võib hakata näitama ebaproportsionaalset huvi või tundlikkust teemade suhtes, mis puudutavad surma või enesetappu.

3. Sotsiaalse isolatsiooni suurenemine: Teismeline võib hakata taganema sotsiaalsetest olukordadest ja isolatsioonist, eemaldudes sõpradest ja perekonnast.

4. Unehäired või uneprobleemid: Kui teismeline kannatab uneprobleemide käes, nagu unetus või liigne uni, võib see olla märk sisemistest võitlustest ja emotsionaalsest stressist.

5. Ärrituvus ja viha: Äkiline ja sagedane ärrituvus või viha võivad olla väljendusviisid sisemise valu või konfliktidega toimetuleku raskustest.

6. Isikliku hügieeni hooletussejätmine: Teismeline võib hakata hoolitsema vähem oma isikliku hügieeni eest või hoolitsema oma väljanägemise vähem, mis võib olla märk depressioonist või enesehinnangu probleemidest.

7. Ohtlikud või enesevigastavad käitumised: Teismeline võib hakata näitama ohtlikke või enesevigastavaid käitumismustreid, nagu eneselõikamine või riskantne käitumine.

8. Koolitulemuste halvenemine: Kui teismelise koolitulemused hakkavad järsku halvenema, võib see olla märk emotsionaalsetest või vaimsetest probleemidest.

9. Anhedoonia sümptomid: Anhedoonia ehk huvi kadumine endisel huvialadel või tegevustes, mis varem rõõmu pakkusid, võib olla märk depressioonist või vaimse tervise probleemidest.

10. Väljendab soovi või plaani enesetappu teha: Kui teismeline väljendab avalikult soovi enesetappu teha või räägib sellest, tuleb seda alati tõsiselt võtta ja viivitamatult professionaalse abi otsimiseks tegutseda.

Vaata ka:

loto

Loto Horoskoop: Laupäev 7 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill): Tänane päev võib sulle tuua ootamatuid võimalusi ja õnne.

doctor g4be6b6acb 640

Tervise ja Heaolu Horoskoop: laupäev 7 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill): Täna tunned end energiliselt ja valmis aktiivseteks tegevusteks. Füüsiline