Friday , 18 October 2024
Erakorralised uudised
lati

Läti keelustab Venemaa registreerimisnumbriga sõidukite kasutamise

Neljapäeval kiitis Läti parlament viimasel lugemisel heaks liiklusseaduse muudatused, mis kehtestavad piirangud Venemaa numbrimärgiga sõidukitele Lätis. Muudatuste kohaselt peavad Venemaalt pärit sõidukite omanikud need kas Lätis arvele võtma või viima need riigist välja hiljemalt järgmise aasta 14. veebruariks.

Seadus lubab Venemaa numbrimärkidega sõidukite kasutamist Lätis ainult transiidiks, mille käigus võib riigi territooriumi ületada ühekordselt.

Juhul kui avastatakse, et Venemaalt pärit sõidukit kasutatakse Lätis registreerimata või pärast määratud tähtaja möödumist, võetakse see riigi poolt sundkorras ära. Sellised autod plaanitakse annetada Ukrainale, aidates sellega toetada võitlust agressori vastu.

Lisaks nõuavad seadusemuudatused, et sõidukite omanikud teavitaksid Läti liiklusohutuse ametit e-teenuste kaudu enne riiki sisenemist sõiduki, juhi ja ajavahemiku kohta, millal sõiduk Lätis viibib, mis ei tohi ületada 24 tundi.

Justiitsministeeriumi sõnul on Venemaa agressiivse tegevuse tõttu Ukrainas ja sellega kaasnevatele ohtudele reageerides Venemaa registreerimisnumbriga sõidukite Lätis viibimine keelatud. Lisaks ei pruugi Venemaa sõidukid vastata EL-i kehtestatud tehnilistele nõuetele, mis võib suurendada liiklusriske.

Vaata ka:

doctor g4be6b6acb 640

Siin on sinu tervise ja heaolu horoskoop neljapäevaks, 17. oktoobriks 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Täna võib sul tunda suuremat energiat ja motivatsiooni, mis

ennustus horoskoop tarokaart minuaeg.com

3 sodiaagimärki, kelle unistused täituvad kolneljapäev 17 oktoobril 2024

Siin on kolm sodiaagimärki, kelle unistused võivad neljapäeval, 17. oktoobril 2024, täituda: 1. Lõvi (23.