Thursday , 19 September 2024
kaja kallas

Reformierakonna toetus on suures languses.

Ühiskonnauuringute Instituudi ja Norstati erakondade toetuse uuringu kohaselt jätkab Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) kindla liidrina. Reformierakond on aga langenud oma reitingu ajaloo madalaimale tasemele, kaotades nädalaga veel 1,2 protsendipunkti toetust.

Viimaste uuringutulemuste põhjal toetab EKRE-d 23,3 protsenti valimisõiguslikest kodanikest, Reformierakonda 20,6 protsenti ja Isamaad 19,3 protsenti. EKRE toetus on püsinud stabiilsena, samal ajal kui Reformierakond on viimase viie nädalaga kaotanud 5,3 protsendipunkti oma toetusest, jõudes madalaimale tasemele alates 2019. aasta algusest, mil Norstat alustas erakondliku eelistuse küsitlustega.

Isamaa toetus on tõusnud 1,4 protsendipunkti võrra nädalaga ja kokku 9,5 protsendipunkti viimase üheksa nädala jooksul. See on kõrgeim tase alates 2019. aasta algusest, mil Norstat hakkas erakondlikke eelistusi uurima.

Kolmandal kohal on Keskerakond 14,5 protsendiga, Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) 10,3 protsendiga ja Eesti 200 6,4 protsendiga. Nende erakondade toetused on püsinud suhteliselt stabiilsena.

Koalitsioonierakondi toetab kokku 37,3 protsenti vastajatest, samas kui opositsioonierakondidele annab oma toetuse 57,1 protsenti vastajatest.

Üks tuntud politoloog on märkinud, et Reformierakonna toetuse langus on märgatav, eriti eestlastest valijate hulgas.

Vaata ka:

minuaeg.com uudised

Eesti ja Läti välisministeeriumite juhtkondade strateegilisel seminari fookuses olid ühised välispoliitilised eesmärgid

17.–18. septembril osalesid välisminister Margus Tsahkna ning välisministeeriumi kantsler Jonatan Vseviov Eesti ja Läti välisministeeriumite

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Tallinna ringtee E265 ITS projekt valmib tervikuna 2024. aasta lõpuks

Käesoleva aasta detsembris lõppeb viis aastat kestnud E265 ITS projekt, mille raames paigaldas Transpordiamet TENT-võrgus (Euroopa