Thursday , 19 September 2024
cereal g3cd3d71bf 1280

Kaupmees: piimatooted läksid odavamaks, sügisel hinnalangus jätkub. POEKETID: MEIE AGA TÕSTAME!

Eestis on juba praegu tuntav piimatoodete hinnalangus, kuid hindade alanemist ka teiste toiduainete puhul võib oodata septembris-oktoobris, sõnas Vikerraadios Prisma sortimendidirektor Kaimo Niitaru.

“Saame opereerida nende hindadega, mida meile pakutakse,” kommenteeris Niitaru Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja blogipostitust, kus Oja tõi välja, et põllumajandussektori ja toiduainetetööstuse tootjahinnad on languses, kuid hinnad kauplustes ei lange.

Ta nentis, et tõesti eelmisel aastal hinnaralli oli meeletu: viimase paarikümne aasta jooksul või isegi kogu taasiseseisvunud Eesti jooksul pole sellist hinnarallit olnud.

“Selle aasta jooksul on olnud tendentse, et hinnatase Eestis on langema hakanud, aga kui võtta esimene poolaasta kokku, siis endiselt suurem osakaal on nendel hinnateavitustel, kus hinnad on veel endiselt korrigeerunud ülespoole. Teiseks poolaastaks oleksin optimistlikum. Piimatoodete hindades on oodata 20- protsendilist hinnalangetust ja ka teistes tootegruppides, kui me räägime siin teraviljatoodetest, õlist, värskest punasest kalast ja muust,” sõnas Niitaru.

NAHAALSUSE TIPP! Poed ei lase tahtlikult toiduainete hindu alla

allikas: err.ee

Vaata ka:

horoskoop

Horoskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill):Täna on päev, mil oled täis energiat ja entusiasm, mis

politsei

Politsei juhatas patrullsõiduki sireenide ja telefoni abil metsast välja kaks eksinud marjulist

Eile, 18. septembri pealelõunal käivitas politsei Põlvamaal otsingu leidmaks kaht eakat naist, kes olid soos