Saturday , 5 October 2024
Erakorralised uudised
kurgid 2 684x1024 1

KURGID PURKI! KÕIGE PAREMAD MARINEERITUD KURGIVIILUD

Olen seda retsepti kurkide marineerimiseks kasutan mitu aastat. Ega ma ei teagi, miks see retsept varem blogisse jõudnud pole. Mõni aeg tagasi aga palus Balti jaama turg mul ka nende kodulehel jagada oma lemmikhoidiste retsepte ja kui ma siis mõtlema hakkasin, millised need kõige-kõige paremad on, ei saanud kuidagi marineeritud kurgiviile välja jätta. Tegu on üsna klassikalise marinaadiga, ilmselt olen selle ema retseptivihikust või kusagilt hoidisteraamatust kunagi üles kirjutanud ja jäänudki selle järgi kurgiviile marineerima. Eks muidugi igal aastal saab erinevaid variante katsetada kurkide purkipistmiseks, aga see viilukurkide retsept läheb ka uute leiutiste kõrval alati ikkagi käiku. Sest pere nõuab!

Sedamoodi marinaadis jäävad kurgiviilud mõnusalt krõmpsud ja neid on nii mõnus otse purgist napsata ja tõsta salatiks, võileivale või burksi vahele. Kurkidele annavad maitset sinepiseemned, till ja küüslauk. Kuna mulle meeldivad tugevad maitsed, lisan neid üsna lahke käega. Aga kes tahab mahedamat mekki, võib maitselisandeid poole vähem panna. Mida aeg edasi, seda enam kurgid purgis seistes maitsestuvad!

kurgid
Kurgid kasvavad mul omalgi peenras, aga hoidistamiseks olen neid alati ka turult juurde ostnud. Need pildil olevad kurgid on pärit Balti Jaama turult. Turult tasub valida võimalikult väikesed ja kõvad kurgid, nii jäävad need ka marineeritult krõmpsud.

Marineeritud kurgiviilud

Aeg kokku1 hr
Käik: Hoidis
Kogus: 4 liitrit

Koostisosad

  • 2,5 kg värskeid kurke
  • 50 g sinepiseemneid
  • 20 küüslauguküünt
  • punt tillivarsi ja -õisikuid

Marinaad:

  • 4 sl suhkrut
  • 4 sl soola
  • 4 sl äädikat (30%)
  • 2 l vett

Tegevuskäik

  • Alustuseks pese purgid hästi hoolsalt puhtaks ja lase kuivada. Keeda purgikaasi 1 minut, lase kuivada.

    Hoia kurke tund aega külma veega kaetult. Pese seejärel ja lõika 2 mm paksusteks viiludeks. Koori küüslauguküüned ja viiluta. Puista purkide põhja sinepiseemneid, umbes 3/4-1 teelusikatäit igasse purki. Täida purgid kurkidega, pannes nende vahele ja peale tilliõisikuid ning küüslauguviile. Suru vahepeal kihte allapoole, nii et purgid oleksid ääreni kurke täis.

    Keeda marinaad: aja vesi koos suhkru ja soolaga keema, keeda paar minutit, kuni suhkur on täielikult lahustunud. Lõpuks lisa äädikas ja sega läbi. Vala marinaad kuumalt kurkidele. Kuuma saades vajuvad kurgid veidi kokku, nii et kui purkide ülaossa tekib ruumi, lisa veel kurgiviile.

    Pane nüüd purgid suurde potti ja vala sinna niipalju vett, et see ulatuks purkide kaelaosani. Selle jaoks on hea, kui oled valinud võimalikult ühekõrgused purgid. Tõsta plekk-kaaned lahtiselt purkide peale ning kuumuta purke suures potis vees u 10 minutit, kuni kurgid muutuvad heledamaks, õieti rohelisest kollakamaks. Tõsta purgid potist välja (kasuta käterätikut, need on väga kuumad!) ja keera kaaned kinni.

    Lase purkidel kummuli jahtuda. Hoia otsese valguse eest varjatult ühtlase temperatuuriga ruumis.

kurgid 4
Lapstööjõud! ???? Kurkide viilutamine on tegelikult lapsele väga hea näpuharjutus noa käsitlemiseks. Kui viilud ei tulegi esialgu perfektsed, siis küll harjutamine teeb meistriks! Pealegi, midagi peab ju niisama suhunapsamiseks ka jääma.
kurgid 3

Koostööpostitus Balti Jaama turuga

Allikas:  mariliisilover.com

Vaata ka:

horoskoop

Horoskoop – Laupäev 5 oktoober 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill):Täna võid tunda tugevat soovi oma eesmärkide poole liikuda. Energia

ingel

Ingli Sõnum: Laupäev 5 oktoober 2024

Sinu tänane ingli sõnum kannab endas armastuse ja toetuse energiat. Inglid tuletavad sulle meelde, et