Erakorralised uudised
minuaeg.com 3

2024. aasta küberohud: Uued väljakutsed ja turvameetmed digitaalses maailmas

Küberohud on pidevas arengus, mistõttu on oluline olla teadlik potentsiaalsetest ohtudest, mis võivad meid 2024. aastal ees oodata. Siin on mõned peamised küberohud, mis võivad sellel aastal olla eriti aktuaalsed:

  1. Ransomware-rünnakud: Need on jätkuvalt üks suurimaid ohte, kus ründajad krüpteerivad ohvri andmed ja nõuavad lunaraha nende taastamise eest. 2024. aastal võivad rünnakud muutuda veelgi keerukamaks, kasutades näiteks tehisintellekti (AI) algoritme sihtmärkide valikul ja rünnaku läbiviimisel.
  2. Phishing ja sotsiaalse inseneri rünnakud: Need rünnakud, kus kasutatakse petlikke sõnumeid, et meelitada ohvreid jagama konfidentsiaalset teavet, muutuvad aina veenvamaks ja sihitud, kasutades personaalsemat teavet ja keerukamaid skeeme.

  1. AI-ga seotud ohud: Kuna AI tehnoloogia areneb, suureneb ka oht, et seda kasutatakse kahjulikel eesmärkidel, näiteks süvavõltsingute loomiseks või automatiseeritud rünnete korraldamiseks.
  2. Võrguinfrastruktuuri rünnakud: Kriitilise infrastruktuuri, nagu elektrijaamad või veepuhastusseadmed, vastu suunatud rünnakud võivad põhjustada ulatuslikke häireid ja kahjustusi.
  3. 5G-võrkudega seotud ohud: 5G võrkude laialdasem kasutuselevõtt võib tuua kaasa uued turvariskid, kuna see võrk on ühendatud rohkemate seadmetega ja pakub kõrgemat andmeedastuskiirust.

  1. IoT (Internet of Things) seadmete haavatavused: IoT seadmete arvu kasvades suureneb ka nende seadmete haavatavus rünnakute suhtes, mis võivad ära kasutada turvanõrkusi.
  2. Andmelekete ja privaatsusriskid: Organisatsioonide kogutavate isikuandmete hulk kasvab, suurendades riski andmelekete ja privaatsuse rikkumiste osas.

Oluline on märkida, et küberohud muutuvad pidevalt, seega on kriitiline jälgida turvauudiseid ja ajakohastada turvapraktikaid vastavalt uutele ohtudele. Lisaks on soovitatav rakendada mitmekihilisi turvameetmeid ja koolitada töötajaid küberhügieeni osas, et tõsta teadlikkust ja valmisolekut potentsiaalsete rünnakute vastu.

Vaata ka:

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Sel suvel kandideeris SEB praktikaprogrammi Youth LAB 2374 noort

Sel suvel tähistas SEB juba seitsmendat aastat, mil alustas noorte praktikaprogramm Youth LAB, mis  pakub

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Maksekeskus AS sai krediidivahendaja tegevusloa

Finantsinspektsioon andis esmaspäeval, 22. juulil Maksekeskus AS-le krediidivahendaja tegevusloa, mis annab ettevõttele õiguse vahendada tarbijale