Teisipäev , 30 aprill 2024
Erakorralised uudised
Joe Bidenit. 1

USA president Joe Biden: Venemaa võib lähipäevil Ukrainasse tungida ja sihikul on Kiiev

Venemaa võib järgmise paari päeva jooksul Ukrainasse sisse tungida ning sihikul võib olla ka 2,8 miljoni elanikuga pealinn Kiiev, ütles USA president Joe Biden Valges Majas peetud kõnes.

“Usume, et nad ründavad Ukraina pealinna Kiievit, kus elab 2,8 miljonit süütut inimest. Me ei räägi Venemaa plaanidest valjult ja korduvalt sellepärast, et sooviksime konflikti, vaid et me teeme hoopis kõik, mis meie võimuses, et kõrvaldada Venemaa õigustusi, mida nad Ukraina ründamiseks võivad kasutada,” ütles Biden.

Biden kinnitas, et USA ja tema liitlased on valmis tagama NATO riikide julgeoleku, kuid mitte mingil juhul ei saadeta oma vägesid Ukrainasse. Samas kavatsetakse jätkata Ukrainale majandus- ja julgeolekuabi andmisega.

“Lääs on ühtne ja kindlameelne. Oleme valmis kehtestama karme sanktsioone, kui Venemaa peaks Ukrainasse sisse tungima. Aga ütlen taaskord, et Venemaal on veel võimalik valida diplomaatia,” sõnas Biden.

President rõhutas, et kui sissetungi ei toimu, siis kohtuvad USA ja Venemaa välisminister neljapäeval Euroopas.

USA hinnangul on Venemaa koondanud Ukraina piiride lähedusse või juba selle territooriumile Ida-Ukrainas 169 000–190 000 Vene sõdurit. See arv hõlmab ka Venemaa toetatud võitlejaid Ida-Ukraina Donetski ja Luganski isehakanud vabariikides.

Allikas. Err.ee

Vaata ka:

dutch shepherd 5140887 1280

Tollikoer aitas Soomes avastada 12 kilo kanepit

Toll on uurinud suure kanepipartii importi, mis selgus 2023. aasta juulis seoses tollikontrolliga Vantaal. Tollikoer