Teisipäev , 30 aprill 2024
Erakorralised uudised
candles g6b8e1541a 640

KOHUTAV: Juba teine noor inimene võttis endalt elu, kuna ei saanud Tartu psühhiaatriahaiglast abi.

Tartu psühhiaatrikliinikusse pöördunud, kuid seal abist ilma jäänud Kristjan lõpetas oma elu enesetapuga. Samamoodi oli läinud Jekaterinaga, kelle loo Postimees hiljuti avalikkuse ette tõi.

Kõik algas juba mitu kuud enne seda, kui Kristjan (31) mullu 20. novembri õhtul vabatahtlikult elust lahkus. Ema sõnul hakkas poeg juba augustis rääkima, et tal on raske tööl käia, ja septembri keskpaigas ei suutnudki ta enam sinna minna. «Kristjan oli liimist lahti. Ta käis tihti kodus ja rääkis, et ei saa öösiti magada,» meenutas ema.

20. septembril otsustas Kristjan ise esimest korda abi saamiseks Tartus asuvasse Raja tänava psühhiaatriakliinikusse pöörduda.

Kliinikusse teda vastu ei võetud, küll aga kirjutati välja tugevad antidepressandid ja unerohi. Veidi rohkem kui nädal hiljem proovis Kristjan uuesti kliinikusse saada. «Talle öeldi, et aga mis te siin teete, rohud on ju olemas, minge koju tagasi,» rääkis ema.




Kolm nädalat hiljem üritas noormees endalt elu võtta. «Siis läks üks mu poegadest Kristjaniga kliinikusse kaasa, kuid seal öeldi, et tal on tugiisikute ring nii tugev, et haiglasse jäämist pole vaja,» lausus ema. Seega ei piisanud abi saamiseks ka enesetapukatsest.

Loe ka:  KURB: 24-aastane noor Tartu naine ei saanud haiglast abi ja võttis endalt elu

Loe edasi SIIT


Allikas. Postimees.ee

Vaata ka:

dutch shepherd 5140887 1280

Tollikoer aitas Soomes avastada 12 kilo kanepit

Toll on uurinud suure kanepipartii importi, mis selgus 2023. aasta juulis seoses tollikontrolliga Vantaal. Tollikoer