Teisipäev , 30 aprill 2024
Erakorralised uudised
14keeni
Keeni kool Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane

OLULINE: Koroonakaos sulges Valgamaal Keeni põhikooli

Valgamaal Otepää vallas asuv Keeni põhikool on nädala lõpuni suletud, sest nädalavahetusel hoo sisse saanud koroonapuhangu tõttu tuli kooli 103 õpilasest täna kooli vaid 39. Kooli direktor Kalmer Sarv tegigi seetõttu terviseametile ettepaneku kool ajutiselt sulgeda




Terviseameti Lõuna regionaalosakonna juhataja Tiia Luht kinnitas, et olukord koolis on tõsine ning seni on tuvastatud üle kümne nakatumise. Ta lisas, et praegu ei saa nemad veel öelda, kust nakkus kooli sisse tuli.

Nädalavahetus tõi massilise haigestumise

Sarve sõnul algas puhang eelmisel nädalal. «Esmalt oli üks töötaja koroona sümptomitega ning sai testi tegemise järel ka positiivse tulemuse,» rääkis koolijuht. «Reedel koostasin selle töötaja lähikontaktsetest nimekirja. Seejärel hakkasid vanemad nädalavahetusel andma infot, et nende lapsed on haiged, ja pühapäeval võttis minuga juba ühendust ka terviseamet.»

Esmaspäeval oli Sarve sõnul kooli tulnud õpilasi loendades näha, et olukord ei ole lihtne ning tegemist on puhanguga. «Kooli 103 õpilasest oli kohal vaid 63,» sõnas Sarv, kelle sõnul saatis kooliarst mitukümmend inimest nädala algul testimisele. «Täna oli koolis vaid 39 õpilast ning ning lasteaia 45 lapsest oli kohal kõigest kaheksa,» täpsustas direktor eile.




«Pöördusin terviseameti poole küsimusega, kas kooli võiks panna pausile, kuna haigeid on nii palju ja kontaktõpet sisuliselt ei ole, samuti ei saa distantsõpet palavikuga teha,» rääkis Sarv, kelle sõnul on vaja korraks juhe välja tõmmata ja stopp teha, sest muidu seda puhangut ei peata.

Loe edasi SIIT
Allikas. Postimees

Vaata ka:

dutch shepherd 5140887 1280

Tollikoer aitas Soomes avastada 12 kilo kanepit

Toll on uurinud suure kanepipartii importi, mis selgus 2023. aasta juulis seoses tollikontrolliga Vantaal. Tollikoer