Teisipäev , 30 aprill 2024
Erakorralised uudised
soome

Soome kiitis heaks uued piiriületamise eeskirjad

Soome kiitis heaks uued piiriületamise eeskirjad

Soome parlament kiitis reedel heaks uued piiriületamise eeskirjad, mis võimaldavad madala koroonaviiruse tasemega riikidest pärit inimestel ilma piiranguteta Soome sõita.

Parlamendiliikmed otsustasid reisipiiranguid leevendada. Uued reeglid jäävad jõusse oktoobri keskpaigani.

Tervishoiukomisjon viis valitsuse algsesse ettepanekusse märkimisväärse muudatuse. Madala koroonariskiga riikidest reisijad saavad riiki siseneda vabalt.



Soome peab madala riskitasemega neid riike, kus nakatumisnäitaja on maksimaalselt 25 juhtumit 100 000 elaniku kohta viimase kahe nädala jooksul. Näiteks Eesti puhul oli see reedel 28.

Uute reeglite kohaselt saavad ilma koroonatestita riiki siseneda inimesed, kellel on tõendid täieliku vaktsineerimise kohta. Samuti saab riiki siseneda, kui on tõendid, et inimene on viimase kuue kuu jooksul viirust läbi põdenud.

Reisijad, kes on saanud ainult ühe vaktsiiniannuse, peavad koroonatesti tegema kahe kuni kolme päeva jooksul pärast riiki sisenemist.

Vaktsineerimata reisijad peavad enne riiki sisenemist esitama tõendi negatiivse testi kohta. Kui vajalikud tõendid puuduvad, suunatakse nad testi tegema kohapeal.

2006. aastal ja hiljem sündinud inimesed ei pea riiki sisenemisel esitama koroonatesti tõendeid.

Allikas. Err.ee

Vaata ka:

dutch shepherd 5140887 1280

Tollikoer aitas Soomes avastada 12 kilo kanepit

Toll on uurinud suure kanepipartii importi, mis selgus 2023. aasta juulis seoses tollikontrolliga Vantaal. Tollikoer