Esmaspäev , 29 aprill 2024
Erakorralised uudised
DSC01282

COVID-19 nakatumine püsib Eestis kasvutrendis.

Koroonaviiruse nakatumiskordaja R on endiselt ühest suurem, mis tähendab nakatumise kasvamist, selgus terviseameti esmaspäevaselt pressikonverentsil. Samas oli Eestis kahel viimasel nädalal rekordiliselt suur nakatunute hulk, mis on viinud haiglad oma suutlikkuse piirile.

 

 

“Ehkki nakatumiskordaja R on liikunud allapoole, püsib see praegu ikkagi üle ühe. See tähendab, et tervishoiuvõrgu jaoks pole lähinädalatel paranemist oodata,” ütes terviseameti hädaolukorra meditsiinijuht Urmas Sule pressikonverentsil.

Positiivne on tema sõnul siiski see, et R on vähenenud ning vahepeal käinud korra ära ka ühest allpool, kuid tõusis siis uuesti sellest kõrgemale.

 

 

 

“Ehkki kõik tahaks kuulda positiivseid uudiseid, pean tõdema, et olukord pole kahjuks paranenud. Eelmised kaks nädalat olid esimesed sellised, kus haigeid tuvastati mõlema seitsme päeva jooksul üle 10 000. Kokku seega üle 20 000 uue nakatunu,” rääkis Sule.

 

 

Tema sõnul on teine negatiivne uudis see, et jätkuvalt on haigestumise epitsenter Tallinnas ja selle lähiümbruses, mis tähendab kriitilist koormust Põhja regiooni tervishoiuvõrgu jaoks.

 

Loe edasi SIIT

Allikas: Err.ee

Vaata ka:

rotaviirus min

Dr Marje Oona: viirusnakkuste leevendamiseks piisab kodustest ravivõtetest

Sügis on käes ja järjest rohkem tabavad meid erinevad viirusnakkused. Tartu Ülikooli peremeditsiini kaasprofessor dr