Teisipäev , 30 aprill 2024
Erakorralised uudised
bussid

Harjumaal alustas tööd esimene ekspress-maakonnaliin

Harjumaal alustas esmaspäeval tööd Eesti esimene ekspress-maakonnaliin, mis sõidab Tabasalust läbi Tallinna Maardusse, teatas ETV uudistesaade “Aktuaalne kaamera”.

 

Kui uudne bussiliin ennast õigustab, siis võivad ekspressbussid hakata sõitma veel mitmesse Tallinna niinimetatud kuldse ringi piirkonda.

 

Kui praegu tuli Maardus elaval inimesel Rocca al Maresse tööle sõitmiseks esmalt sõita maakonnaliiniga Tallinna kesklinna ja seejärel istuda ümber linnaliinibussile, siis uus ekspressliin viib ta otse kohale ja piletki tuleb osta vaid üks kord.

 

Maardu rahvale on uus liin teada, hea kesklinna ja kaugemale poodi sõita. Uue liini sõitjatena nähakse eelkõige neid Tabasalu inimesi, kel on vaja saada kesklinna ja Lasnamäele, ning Maardu rahvast, kes käivad tööle Haaberstisse või Harku valda.

 

“Hetkel olev liin läbib punktist A punkti B tunni ajaga. Ma arvan, et tipptunnil autoga väga palju kiiremini ka ei saa,” rääkis Põhja-Eesti ühistranspordikeskuse juht Andrus Nilisk.

 

Kuigi tegu on avaliku liiniga, siis tasuta sõidu õigus alla 20- ja üle 62-aastastele ei kehti. Buss on ennekõike mõeldud töölkäijatele, keda püütakse autost ühistransporti meelitada.

Hansabussi kommertsdirektori Karel Prikk arvates oleks piisavalt sõitjaid ka Kiili, Kose ja Viimsi kandi liinidel.

 

“Reisijad juba on uurinud sõidugraafiku tihendamise kohta, seda siis panna tööle ka nädalavahetustel. Täna ta töötab tööpäeviti,” ütles Prikk.

Vaata ka:

dutch shepherd 5140887 1280

Tollikoer aitas Soomes avastada 12 kilo kanepit

Toll on uurinud suure kanepipartii importi, mis selgus 2023. aasta juulis seoses tollikontrolliga Vantaal. Tollikoer