Tuesday , 15 October 2024
prokuratuur

Prokuratuur esitas süüdistuse 16-aastasele ja 15-aastasele noormehele inimese tahtlikus tapmises, mis on toime pandud piinaval ja julmal viisil.

Pärnumaal, Tori vallas Tammiste külas, leiti augusti lõpus 59-aastase mehe surnukeha. Tema tapmises kahtlustatuna vahistas politsei kaks alaealist noormeest, kellele esitati teisipäeval süüdistus mõrvas.

Kohtueelse uurimise käigus selgus, et noormeestel tekkis pärast narkootikumide ja kange alkoholi tarvitamist soov minna 59-aastasele tuttavale mehele kallale. Kui kannatanu ukse avas, haaras üks süüdistatavatest teda kahe käega kaelast ja paiskas ta põrandale, samal ajal kui teine sulges ukse. Seejärel peksid noored meest julmalt käte ja jalgadega üle kogu keha. Suurt osa sellest vägivaldsest teost nad ka filmisid. Lääne ringkonnaprokurör Toomas Koitmäe sõnul lahkusid alaealised pärast peksmist majast, kuid tulid tagasi, et rünnakut jätkata.

Politsei pidas kahtlustatavad kinni pärast video levimist sotsiaalmeedias, kus see tekitas laialdast nördimust. „Tagasi tulles jätkasid nad peksmist ja segasid mehe kodu põhjalikult läbi. Kannatanu oli tol hetkel veel elus, kuid noored alandasid teda mitmel erineval moel, filmides seda kõike. Hiljem monteeriti videomaterjal ja saadeti sõpradele, mis viis jõhkra teo avalikustamiseni,” selgitas Koitmäe. Ta lisas, et süüdistatavate tegevus oli teadlikult julm ja piinav, mistõttu esitati neile süüdistus mõrvas.

Kohtueelse menetluse kiirus – vähem kui kaks kuud – oli prokuratuuri sõnul harukordne. „Sellise keerulise ja jõhkra juhtumi kiire menetlemine on erakordne. Tahan tunnustada uurijaid ja eksperte põhjaliku töö eest,” ütles Koitmäe.

Mõlemad noormehed on politseiga varasemalt kokku puutunud väärtegude tõttu, ja ühele neist oli eelmisel aastal algatatud kriminaalasi vägivalla tõttu. Uurimise viis läbi Lääne prefektuur Lääne ringkonnaprokuratuuri juhtimisel.

Vaata ka:

ilm

ILM: Kolmapäeval 16.10.24 – Sajuta ilm, õhutemperatuur on -2..+12°C.

Öösel: Enamasti selge või vähese pilvisusega sajuta ilm, üksnes öö hakul on Ida-Eestis pilvisem ning

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Välisminister Tsahkna Moldovas: moldovlaste valik referendumil olgu nende endi, mitte Euroopa Liidu või Venemaa oma, ja peab põhinema faktidel, mitte hirmul

Välisminister Margus Tsahkna viibis täna, 15. oktoobril koos Põhjala-Balti (NB8) välisministritega Moldovas, kus kohtus Moldova