Tuesday , 15 October 2024
tiktok

Terviseteadlane ütleb, et inimesed peaksid olema teadlikud TikToki uusima kaalulangetamise moehullusest “Rice-Zempic”

Terviseteadlane hoiatab, et uus TikToki kaalulangetamise trend nimega “Rice-Zempic” võib olla ohtlik ja eksitav. See trend on saanud sotsiaalmeedias kiirelt populaarsust, kuid selle tervisemõjud võivad olla ettearvamatud.

Mis on “Rice-Zempic”?

TikTokis levib moehullus, kus inimesed kombineerivad kahte pealtnäha täiesti erinevat asja – riisi ja ravimi Ozempic nime. Ozempic (tuntud ka kui semaglutiid) on ravim, mida kasutatakse II tüüpi diabeedi raviks ja mis on samuti aidanud teatud juhtudel kaalulangetamisele kaasa. Kuid selle kasutamine ilma meditsiinilise järelevalveta kaalulangetamiseks on tervisele ohtlik.

“Rice-Zempic” trend on hübriidne nimi, mida kasutatakse, et viidata toitumisviisidele ja ravimi potentsiaalsele kuritarvitamisele, kus inimesed väidavad, et piiratud kaloritarbimine koos Ozempic’i kasutamisega kiirendab kaalukaotust.

Miks see on ohtlik?

  1. Valeinformatsioon ja kuritarvitamine: Ozempic on retseptiravim, mida tohiks kasutada ainult arsti juhendamisel ja kindlatel meditsiinilistel näidustustel. Kaalulangetamiseks selle kasutamine ilma professionaalse järelevalveta võib põhjustada tõsiseid kõrvaltoimeid, nagu seedeprobleemid, madal veresuhkur ja isegi südameprobleemid.
  2. Kalorite piiramine ja toitumise tasakaalutus: Riis on üks põhitoiduainetest, kuid selle moehullusega seotud trend julgustab äärmiselt piiratud toitumist, mis võib põhjustada oluliste toitainete defitsiiti ja keha energiapuudust.
  3. Psühholoogiline surve: Noored ja vastuvõtlikud inimesed võivad olla sotsiaalmeedia mõjutajate survestamise ja trendidega kaasa minekul haavatavad, mis võib viia ebatervislike toitumisharjumuste ja toitumishäireteni.

Eksperdi hoiatus

Terviseteadlased rõhutavad, et kaalulangetamine peaks toimuma tervislikul ja tasakaalustatud viisil. Tervislik toitumine, regulaarne füüsiline aktiivsus ja meditsiiniline tugi on jätkusuutlikud viisid kehakaalu kontrolli all hoidmiseks. Kaalulangetamise moehullustega kaasaminek võib viia ohtlike tagajärgedeni, eriti kui trendid põhinevad ravimitel, mis pole mõeldud kõigile.

Seetõttu peaksid inimesed olema teadlikud “Rice-Zempic” moehullusest ja mitte laskma end mõjutada ohtlikest ja tõestamata sotsiaalmeediatrendidest.

Vaata ka:

minuaeg.com uudised

Transpordiamet hoiatab: öösel ja varahommikul on teedel libeduse tekkimise oht 

 15.10.2024 Hilisõhtul langeb tee- ja õhutemperatuur paiguti 0-kraadi lähedale või kergelt miinuspoolele ning teedel tekib

prokuratuur

Prokuratuur esitas süüdistuse 16-aastasele ja 15-aastasele noormehele inimese tahtlikus tapmises, mis on toime pandud piinaval ja julmal viisil.

Pärnumaal, Tori vallas Tammiste külas, leiti augusti lõpus 59-aastase mehe surnukeha. Tema tapmises kahtlustatuna vahistas