Tuesday , 15 October 2024
sadsa

Kui soovite paremat vaimset tervist, on aeg nõustuda nende 10 olulise tõega

Kui soovite parandada oma vaimset tervist, on oluline astuda esimesed sammud eneseteadvuse ja aktsepteerimise poole. Siin on 10 olulist tõde, millega tasub nõustuda:

1. Te ei pea olema alati tugev

Ühiskond rõhutab sageli, et peame olema tugevad ja toimekad, kuid tegelikkuses on täiesti normaalne tunda end vahel haavatavana. Tugevus tähendab ka seda, et julged otsida abi, kui seda vajad.

2. On okei mitte tunda end hästi

Igaüks kogeb raskeid hetki ja on täiesti normaalne tunda end vahel halvasti. Lubades endal neid tundeid kogeda, teed esimese sammu paranemise ja enesearengu suunas.

3. Vaimne tervis on sama oluline kui füüsiline tervis

Sageli kipume alahindama vaimset heaolu, kuid just see mõjutab otseselt meie igapäevaelu ja suhete kvaliteeti. Vaimse tervise eest hoolitsemine on sama tähtis kui kehalise tervise eest hoolitsemine.

4. Kõik ei ole sinu kontrolli all

Teatud asju elus ei saa me kontrollida, ja selle mõistmine aitab vähendada stressi ning ärevust. Õppimine, kuidas asjadest lahti lasta, on oluline osa vaimse tervise säilitamisest.

5. Keegi ei ole täiuslik

Täiuslikkus on müüt, mis tekitab pettumust ja enesekriitikat. Kui õpid end aktsepteerima sellisena, nagu sa oled – vigade ja puudustega –, annab see sulle vabaduse olla õnnelikum ja enesekindlam.

6. Tundlikkus ei ole nõrkus

Olla tundlik ja emotsionaalne on märk inimlikkusest, mitte nõrkusest. Emotsioonide tundmine ja väljendamine aitab sul luua sügavamaid sidemeid teistega ja mõista paremini iseennast.

7. Piiride seadmine on vajalik

Piiride seadmine on oluline, et kaitsta oma vaimset tervist ja energiat. Ütle “ei” tegevustele või inimestele, kes tekitavad sulle stressi või viivad sind vaimselt tasakaalust välja.

8. Sa ei ole üksi

Sageli võib tunduda, et sinu probleemid on unikaalsed ja sa oled ainus, kes midagi sellist kogeb. Tegelikult kogevad paljud inimesed samu raskusi. Jagades oma muresid teistega, leiad tuge ja mõistmist.

9. Ebaõnnestumine on osa elust

Kõik teevad vigu ja kogevad ebaõnnestumisi. Neist õppimine ja edasi liikumine on see, mis aitab kasvada ja areneda, mitte vigade täielik vältimine.

10. Tervise parandamine võtab aega

Tervenemine ja vaimse tervise tugevdamine on protsess, mitte ühepäevane lahendus. Ole enda vastu kannatlik ja mõista, et väikeste sammudega edasi liikumine viib pikas perspektiivis suuremate edusammudeni.

Nõustudes nende tõdedega, võtad olulisi samme oma vaimse tervise eest hoolitsemisel, mis omakorda loob parema elu kvaliteedi ning suurema rahulolu iseenda ja maailmaga.

Vaata ka:

minuaeg.com uudised

Transpordiamet hoiatab: öösel ja varahommikul on teedel libeduse tekkimise oht 

 15.10.2024 Hilisõhtul langeb tee- ja õhutemperatuur paiguti 0-kraadi lähedale või kergelt miinuspoolele ning teedel tekib

prokuratuur

Prokuratuur esitas süüdistuse 16-aastasele ja 15-aastasele noormehele inimese tahtlikus tapmises, mis on toime pandud piinaval ja julmal viisil.

Pärnumaal, Tori vallas Tammiste külas, leiti augusti lõpus 59-aastase mehe surnukeha. Tema tapmises kahtlustatuna vahistas