Tuesday , 8 October 2024
Erakorralised uudised
minuaeg.com uudised
www.minuaeg.com

Valitsus kutsub kuni 59 reservväelast lisaõppekogunemisele Okas

– Valitsus otsustas täna kutsuda kuni 59 reservväelast lisaõppekogunemisele Okas 24-1.

Kaitseväe juhataja ettepanekul kutsutakse 9.-11. oktoobrini toimuvale lisaõppekogunemisele mereväe rannikukaitse divisjoni väekaitsekompanii koosseisu arvatud reservväelased.

Reservväelased, kelle üksus lisaõppekogunemisele kutsutakse, on kohustatud ilmuma kutses märgitud ajal kutses määratud kogunemiskohta.

Reservväelased saavad kontrollida, kas nad on lisaõppekogunemisele kutsutute seas, kaitseväekohustuslaste registrist www.kaitsevaeteenistus.ee.

Mereväe rannikukaitse divisjoni väekaitsekompanii reservväelased saavad lisainfot telefonilt +372 8002525 ja e-posti aadressilt info@kra.ee.

Lisaõppekogunemise Okas 24-1 eesmärk on lahinguvalmiduse kontrollimine, mille käigus kontrollitakse riigikaitse käsuahela toimimist valitsuse otsuse langetamisest kuni kiirreageerimisstruktuuri reservväelaste kogunemiseni. Lisaks harjutavad mereväe rannikukaitse divisjoni väekaitsekompanii reservväelased, ajateenijad ja tegevväelased lahinguvalmiduse saavutamist vastavalt üksuse lahinguvalmiduse kavale ning esmase lahingülesande täitmist.

Lisaõppekogunemine on harjutava iseloomuga ja vahetu julgeolekuoht Eestile puudub.

Kaitseväe ülesanne on tagada, et riik oleks valmis kõikideks olukordadeks. Kaitsevägi peab olema valmis Eestit kaitsma ning seda õppustel harjutama.

Tegemist on esimese lisaõppekogunemisega sel aastal. Eelmine lisaõppekogunemine toimus möödunud aasta novembrikuus.

Eesti reservarmeele tuginev riigikaitsemudel on tõestanud elujõudu ja tõhusust heidutusvahendina. Julgeolek ei teki iseenesest, seepärast peab Eesti korraldama ka rahuajal regulaarselt õppuseid, et säilitada ja tõsta reservstruktuuri kiirreageerimise võimet.

Peale selle kutsub kaitsevägi regulaarselt reservväelasi pika, 120-päevase, etteteatamisega suurematele ja väiksematele õppekogunemistele nagu Siil ja Kevadtorm.

Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Vaata ka:

light bulb gacc664c93 640

Elektrihind Eestis: Kolmapäeval 23 Eurot Megavatt-Tunnist

Kolmapäeval on Nord Pooli elektribörsi Eesti hinnapiirkonnas päeva keskmine elektrihind 23 eurot megavatt-tunnist, mis on

doctor g4be6b6acb 640

Tervise ja Heaolu Horoskoop: kolmapäev 9 oktoober 2024

Siin on tervise ja heaolu horoskoop kolmapäevaks, 9. oktoobriks 2024: Jäär Jääral võivad terviseprobleemid olla