Friday , 20 September 2024
Erakorralised uudised
minuaeg.com uudised
www.minuaeg.com

Toimus Põhja- ja Baltimaade kriisiharjutus

Selleks, et katsetada valmisolekut võimalikuks kriisiolukorraks, on Põhja- ja Baltimaade finantsstabiilsuse eest vastutavad asutused sel nädalal osalenud Põhja- ja Baltimaade finantskriisiharjutuses, mis hõlmab kolme fiktiivset rahvusvahelist panka. Harjutusest võttis osa ligi 450 inimest. Esindatud olid nii Taani, Eesti, Soome, Islandi, Läti, Leedu, Norra ja Rootsi asutused kui ka asjaomased Euroopa Liidu asutused: Euroopa Komisjon, Euroopa Keskpank, Ühtne Kriisilahendusnõukogu (SRB) ja Euroopa Pangandusjärelevalve (EBA). Kriisiharjutust oli jälgima palutud ka Rahvusvahelise Valuutafondi esindaja.

Harjutuse eesmärk oli proovile panna kriisilahendusasutuste omavaheline suhtlus, infojagamine ja koostöö äärmiselt ebakindlas ja ajakriitilises olukorras. Kriisistsenaariumi järgi läbisid harjutuse jaoks välja mõeldud pangad kolm etappi, mis võivad pangakriisi lahendamisel ette tulla: 

1. üleminek tavapärasest äritegevusest finantsseisundi taastamiseni, sealhulgas likviidsuse taastamine; 
2. finantsseisundi taastamisest kriisilahenduseni jõudmine, mille käigus hakkavad panka kontrollima kriisilahendusasutused
3. pärast kriisilahendust restruktureeritud panga turule naasmine. 

Harjutuse käigus kasutasid asutused meetmeid ja õiguseid, mis on neile antud ELi pangajärelevalvet ja kriisilahendust puudutava õigusraamistiku alusel.
Pärast seda, kui asutused on harjutuse edukalt lõpule viinud, dokumenteerivad nad õpitut, jagavad seda teistega ning hakkavad seda kasutama olemasolevates kriisilahendusprotseduurides. See parandab nende valmisolekut kriisideks ning teeb Põhja- ja Baltimaade kriisilahendusraamistiku veelgi tõhusamaks.

Harjutuseks valmistudes moodustati 2023. aastal Põhja- ja Baltimaade stabiilsusgrupi (NBSG) juurde ettevalmistusrühm, mida juhib Taani kriisilahendusasutus Finansiel Stabilitet. Ettevalmistusrühma nõustas Oliver Wyman. Põhja- ja Baltimaade stabiilsusgrupi liikmed on kaheksa Põhja- ja Baltimaa ministeeriumid, keskpangad, järelevalveasutused ja kriisilahendusasutused. Põhja- ja Baltimaad on kokku leppinud, et korraldavad edaspidigi stabiilsusgrupi töö raames regulaarseid finantskriisiharjutusi.

Vaata ka:

bdf907a6 a7e2 40cd 9a2e 7a62fa8a686b

Kellel tuleb tähemärkidest Laupäev 21.09.2024 hea päev ja kellel halb päev? Uuri järgi!

Siin on ülevaade, kellel tuleb 21. septembril 2024 hea päev ja kellel halb päev: Jäär

ennustus horoskoop tarokaart minuaeg.com

5 sodiaagimärki, kelle suhted paranevad Laupäev 21 septembril 2024

sodiaagimärk 1. Vähk (21. juuni – 22. juuli) Vähk, täna tunnete emotsionaalset lähedust ja soojust