Thursday , 19 September 2024
Margit Pugal

Tänasest on SEB töökuulutustes näha palgavahemikud

Alates tänasest, 16. septembrist on SEB töökuulutustele lisatud palgavahemikud. See samm loob selge ettekujutuse SEB palgatasemetest ning suurendab läbipaistvust uute töötajate värbamisel.

Tänase seisuga otsib SEB töötajaid tootearenduse ja tehnoloogia valdkonnas, näiteks full-stack tarkavaraarendajat. Samuti jaepanganduse valdkonnas grupijuhti ning müügijuhti.

SEB personali ja koolituse divisjoni direktori Margit Pugali sõnul peab SEB oluliseks ühtset, õiglast ja läbipaistvat kogutasusüsteemi. “Palgavahemike avalikustamine suurendab ühelt poolt SEB atraktiivsust tööandjana ning teiselt poolt annab töötajatele kindlustunde, et palga osas koheldakse kõiki samadel alustel ja töötasu vastab tööturul pakutavale,” ütles Pugal.

„Palgavahemike avaldamine annab töötajale selguse tema töötasu paiknemise kohta konkreetses palgavahemikus. Samuti toetab palgavahemike lisamine töökuulutustele tulevaste töötajate värbamist, sest töötasu on tavaliselt üks olulisematest kriteeriumitest, mida kandideerimisel vaadatakse,“ ütles SEB juhatuse esimees Allan Parik.

SEB-s on palgavahemikud määratletud mitmete andmeallikate alusel, eelkõige lähtuvalt ametikohtade keerukusest ja vastava pädevusega töötajate nõudlusest tööturul. Palgavahemikud vaadatakse üle igal aastal, et need peegeldaksid võimalikult täpselt turu olukorda.

Palgavahemike avalikustamisele eelnes pangas põhjalik eeltöö. “Viimastel aastatel tegelesime Baltikumis ametikohtade keerukuse määramisega. Selle tulemusena oleme kindlad, et meie üle 600 erineva ametikoha on hinnatud sama metoodika alusel ning võrdselt käsitletud,“ märkis Pugal. SEB töötajad said pangas kehtivad palgavahemikud teada selle aasta suvel.

SEB-s on kokku 1 190 töötajat ja selle aasta jooksul on värvatud 91 uut töötajat. Töötajate keskmine staaž on ligikaudu 14 aastat, staažikaim neist on SEB-s töötanud 43 aastat. Töötajatest umbes 70% on naised ja 30% mehed.

Tutvu kõigi SEB tööpakkumistega: SEB tööpakkumised (cv.ee)

Vaata ka:

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Valitsus toetas ühistranspordiseaduse muutmise eelnõu esitamist Riigikogule

Eelnõu kohaselt hakkab riik tasuma vedajatele hüvitist nullpiletiga sõitjate eest. Muudatus puudutab eelkõige kommertsvedajaid. Eelnõuga

minuaeg.com uudised

Tänasest saavad alaealised Transpordiameti e-teenindusest juhtimisõigust taotleda

Alates tänasest, 19. septembrist on alaealistel isikutel võimalik Transpordiameti e-teeninduses juhtimisõigust taotleda.  „Uue arendusega tekitasime