Thursday , 19 September 2024
Linnamae korteripoleng 15.09 2

Tallinnas põles korter, päästjad reageerisid suurte jõududega.

Põhja päästekeskuse operatiivsündmused 13.09 – 16.09.2024

Tallinn

15.09 kell 11.23 sai häirekeskus teate, et Lasnamäel Linnamäe tänava kortermaja 8. korruse aknast on nähtud leeke ja musta suitsu Teadete kohaselt oli seesama korteri rõdul lõksus naisterahvas. Päästjate kohale jõudes selgus, et naaber oli avanud põleva korteri ukse ning toonud naisterahva sealt välja. Mõlemad anti kiirabi hoole alla, kes nad haiglasse viis. Sündmusele reageerisid Muuga, Jüri, Kose, Lilleküla ja Pirita kutselised koos Kopli vabatahtlikega. Korteris põles diivan, mis aknast välja visati ning väljas lõplikult kustutati. Tulekahju lokaliseeriti kella 12.01ks. Päästesündmus lõpetati kell 12.32, pärast mida lubati maja elanikud tagasi oma kodudesse. Tulekahju tekkepõhjus selgitatakse välja menetluse käigus. Korteris puudus nõuetekohaselt lakke paigaldatud suitsuandur.

Linnamae korteripoleng 15.09 1

13.09 kell 17.41 teavitati häirekeskust, et Mustamäel Pilvetee tänaval on elektripost murdunud ning niitnud inimese jalult. Kukkunu kõndis ringi, kuid kaebles seljavalu üle. Kiirabi vaatas ta üle kohapeal. Nõmme päästjad sõitsid kohale ning teavitasid elektrikke, kuna koos postidega olid alla kukkunud ka kaablid. Päästjad piirasid ala lindiga ning elektrikud eemaldasid liinidest voolu. Ühtlasi jäid nemad kahe kukkunud postiga edasi tegelema.

14.09 kell 03.10 teatati häirekeskusele, et Kesklinnas Pärnu maantee kontorihoone ülemisel korrusel on nähtud suitsu. Sündmusele sõitsid Kesklinna ja Lilleküla kutselised koos Kopli vabatahtlikega. Nähti, et 8. korruse ventilatsioonikamber oli suitsu täis. Selgus, et katusel oli külmaagregaat üle kuumenenud ja ajas korraks majja suitsu sisse. Ruumid tuulutati ja rikkega jäi tegelema objekti esindaja.

14.09 kell 17.15 tõttasid päästjad Põhja-Tallinnasse Erika tänavale, kus auto oli tänavavalgustusposti maha sõitnud. Päästjad eemaldasid masinalt akujuhtmed süttimisohu vältimiseks ning katsid õlid absorbendiga. Postiga tegeles edasi tänavavalgustuse avariibrigaad ja sündmuse endaga tegeleb politsei.

14.09 kell 20.33 sõitsid päästjad Kesklinna Järvevana teele, mille tunnel oli suurvihmadega üle ujutatud ja autodele läbimatu. Kesklinna päästjad sõitsid olukorda kontrollima ja koostöös politseiga suleti tunnel liiklusele. Seni sees olnud autod said sealt omal jõul välja.

15.09 kell 00.07 sai häirekeskus teate, et Lasnamäel Lõõtsa tänava parkimismaja 1. korrusel on tunda kärsahaisu ja töötab automaatne tulekahjualarm. Teataja sõnul leeke näha polnud. Väljakutsele sõitsid Lasnamäe päästjad, kes tuvastasid ATS ruumis kärssama läinud juhtmed. Seda põhjusel, et laest tilkus neile vett peale. Elekter lülitati välja ning rikkega jäi edasi tegelema turvafirma.

15.09 kell 11.11 laekus päästjatele kutse Lasnamäelt Suur-Sõjamäe tänava jäätmejaamast, kus oli põlema läinud vanapaberikonteiner. Esimesena kohale jõudnud Lasnamäe päästjad nägid põlengut paberit ja pappi täis metallkonteineris, kust paber liigub edasi pressi. Päästjad lülitasid elektri välja ja tulekahju likvideeriti kella 11.54ks. Kustutustöödel oli suureks abiks kohalik kopp, kes tõmbas paberihunnikuid laiali, et päästjad saaksid neid läbi loputada. Võimalik, et tulekahju sai alguse võõrkeha sattumisest konteinerisse. Pärast kustutamist jäi olukorda jälgima objekti esindaja.

Harjumaa

14.09 kell 17.08 said päästjad kutse Kiili valda Luige alevikku Lehola tänavale, kus põles kivimaja. Kõik elanikud olid majast väljas ning omanik proovis aiavoolikuga kustutada. Esimesena olid kohal Jüri päästjad, kes nägid, et tuld oli hakanud võtma ka krundil asuv kasvuhoone. Elumajja sisenesid suitsusukelduspaarid ning vabatahtlikud kustutasid väljast. Kui leegid olid maha saadud, siis alustati katusekonstruktsioonide avamist tulepesade leidmiseks. Tulekahju likvideeriti kella 19.34ks. Keegi viga ei saanud. Tulekahju tekkepõhjus selgitatakse välja menetluse käigus.

15.09 kell 18.15 anti häirekeskusele teada, et Kuusalu vallas Hara külas on vanem meesterahvas läinud metsa seenele, kuid oli juba viis tundi kadunud olnud. Telefoni tal kaasas polnud. Politsei asus inimest otsima ning appi kutsuti ka Lasnamäe, Loksa ja Kunda päästjad koos droonide ja maastikusõidukitega. Isiku leidis lõpuks PPA lennusalga kopter, kes märkas mehe tehtud lõket ja korjas ta peale. Kiirabi vaatas mehe üle.

15.09 kell 17.47 said päästjad kutse Kose valda Oru külla Oruvälja-Kanavere tee äärde, kus koer oli kukkunud kaevu. Kaev oli umbes kolm meetrit sügav ning vett oli umbes 60 cm. Kose päästjad paigaldasid jätkredeli ning tõid peni kaevust välja. Koer sai kõhule mõned kriimud, kuid muu üle ei kaevelnud. Koer tagastati omanikule.

16.09 kell 06.18 teavitati häirekeskust, et Saku vallas Saku alevikus Tulbi tänaval tunneb inimene naabermaja hoovist kärsahaisu ja näeb valget suitsu. Nõmme päästjad koos Saue vabatahtlikega selgitasid välja, et naaber põletas hoovi peal kaableid ning tal paluti tegevus lõpetada.

16.09 kell 07.52 ruttasid päästjad Lääne-Harju valda Vasalemma alevikku Keila-Haapsalu teele, kus kaks sõiduautot olid kokku põrganud. Õnnetuse tagajärjel üks sõiduk suitses. Keila päästjad eemaldasid sõidukeilt akuklemmid süttimisohu välistamiseks. Kiirabi vaatas autojuhid üle kohapeal. Päästjad puhastasid ja vabastasid sõidutee.

Vaata ka:

politsei

Politsei juhatas patrullsõiduki sireenide ja telefoni abil metsast välja kaks eksinud marjulist

Eile, 18. septembri pealelõunal käivitas politsei Põlvamaal otsingu leidmaks kaht eakat naist, kes olid soos

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Valitsus toetas ühistranspordiseaduse muutmise eelnõu esitamist Riigikogule

Eelnõu kohaselt hakkab riik tasuma vedajatele hüvitist nullpiletiga sõitjate eest. Muudatus puudutab eelkõige kommertsvedajaid. Eelnõuga