Friday , 20 September 2024
Kivioli uus uhishoone 2023726

Lääne regiooni parim komando on Märjamaa päästekomando

Täna, 31. mail selgusid Raplas peetud kutsemeistrivõistlustel Lääne regiooni parimad päästekomandod.  „Lääne Eliitkomando 2024“ võistlusel osales 12 kutselist ja 3 vabatahtlikku päästekomandot.  

Lääne päästekeskuse juht Heiki Soodla hindas päästjate osalemist võistlustel väga kõrgelt. „Teist korda toimuval regionaalsel kutsemeistrivõistlusel osalenud komandod olid täpsed, kiired ja tugevad. Nii kõrge tase annab märku, et päästjad võtavad oma oskuste arendamist väga tõsiselt ning on valmis ka teistega oma kogemusi jagama ja võrdlema.“

Vaatemängulisel võistlusel osalesid 15 komandotüle kogu Lääne regiooni, nende seas kolm vabatahtlike meeskonda. Järvamaalt osalesid Aravete, Koeru ja Paide, Pärnumaalt Lihula, Vändra, Kilingi – Nõmme ja Pärnu komandod. Raplamaalt olid võistlustules Rapla, Järvakandi ja Märjamaa, Saaremaalt Orissaare ja Läänemaalt Risti kutselised komandod. Vabatahtlikest olid vapralt koos kutselistega osalemas Lokuta ja Kehtna komandod ning Saaremaalt Torgu ja Salme ühismeeskond. Kutselised päästjad võistlesid liiklusõnnetuse lahendamises, suitsusukeldumises, ohutu sõidu ja veepääste ülesannetes. Lisaks lahendati elanikkonnakaitseülesanne, kus üksikule eakale oli vaja kriisi tingimustes saada majja nii valgus, toota puhast vett kui küpsetada valmis pannkook. Vabatahtlike võistlusalad erinesid vaid suitsusukeldusharjutuse osas, mille asemel läbisid vabatahtlikud päästeelementidest kombineeritud teateharjutuse.  

Lääne Eliitkomando 2024 võistluse võitis Märjamaa päästekomando koosseisus Raul Roosileht, Kauri Kristal, Andre Astre, Andrus Paunmaa ja Kaur Ülejõe.

Teise koha saavutas Kilingi-Nõmme päästekomando meeskond koosseisus Gabriel Kase, Rait Juhkamsoo, Andreas Vahter, Gerhard-Gustav Pikkor ja Mihkel Lensment. Kolmanda koha saavutas Vändra päästekomando meeskond koosseisus Oliver Turi, Kristofer Kaasiku, Erki Valdaru, Elvis Lind ja Toomas Mangusson.

Vabatahtlike arvestuses tuli tasavägises võistluses võitjaks Kehtna Vabatahtliku päästekomando võistkond koosseisus Eno Hermann, Kaspar Aap-Hermann, Merike Vassil ja Jaanus Vassil. Teise koha saavutas Torgu/Salme VPK ühendvõistkond  koosseisus Enri Tiitson, Lauri Põlluäär ja Rait Kilter ning kolmanda koha sai Lokuta VPK Veljo Vilbas, Dene Vilbas, Jaanus Jõeveer ja Kairo Edvand.

Vaata ka:

285451340 7703501596356749 5373826127852302131 n

20.09.24 Usalda oma sisetunnet ja vali üks kaart. Ava, loe mis sõnum Sulle on!

Kaartide vastused: Kui Sa valisid kaardi nr 1: Pööra tähelepanu looduse saadetud sõnumitele. Loodus räägib

ilm

4 päeva ILM: Tulemas on esimesed öökülmad. Õhutemperatuur -2..+21°C.

Reede 20 september 2024Päeval: Vähese pilvisusega sajuta ilm. Ennelõunal püsib kohati udu. Puhub valdavalt loode-