Thursday , 19 September 2024
Kivioli uus uhishoone 2023726

Põhja päästekeskuse sündmused 1.03 – 4.03.2024

Tallinn

4.03 kell 02.47 sai häirekeskus info, et Haaberstis Paldiski maantee kortermajas tunneb teataja kõrbemise lõhna, mis läheb järjest tugevamaks. Lilleküla päästjad olid kohal kell 02.54 ja leidsid 3. korruse korterist toidukõrbemise, mis likvideeriti enne päästjate kohale jõudmist. Ruumid tuulutati. Korteris puudus suitsuandur. Elanikule selgitati, et töökorras ja nõuetekohaselt paigaldatud suitsuandur on ainus, mis annab teada tulekahjust selle algfaasis, mistõttu on see igas kodus hädavajalik ning ka kohustuslik. Elanikuga lepiti kokku kodunõustamine.

Harjumaa

1.03 kell 13.27 teavitati häirekeskust, et Harku vallas Türisalu külas Haavasalu teel on kraanal õlivoolik katki läinud ja maha on voolanud umbes kaks ruutmeetrit õli. Keila päästjad katsid reostuse absorbentainega ning objekti omanik jäi reostuse kokku korjamisega edasi tegelema.

1.03 kell 18.55 teatati häirekeskusele, et Rae vallas Soodevahe külas Radisti teel on laohoones automaatne tulekahjualarm tööle rakendunud. Samuti on hoone kontoriruumid suitsu täis. Assaku päästjad nägid kohapeal, et suitsu tuleb lühisesse läinud veeautomaadist. Päästjad eemaldasid aparaadi vooluvõrgust ning tuulutasid ruumid. Kella 19.19ks oli oht möödas ning ettevõtte esindaja tegeles elektriseadme rikkega edasi.

2.03 kell 16.33 sõitsid päästjad Saue valda Vatsla külla Kuusiku-Sepa teele, kus omanik märkas oma korstnast leeke. Teataja oli eelnevalt pliidi alla tule teinud, kuid märgates leeke, kustutas pliidi alla tehtud tule. Ruumides suitsu polnud, kuid teataja märkas, et korstna ümbrus hakkab tuld võtma. Esimesena olid kohal Tabasalu vabatahtlikud, kellele lisandusid Keila päästjad. Nähti, et omanik oli jõudnud katusele redeli püstitada ja oma tulekustutitega leegid summutada. Päästjad kontrollisid korstna termokaameraga üle ning selgitasid välja, et tegu polnud tahmapõlenguga. Omanik väitis, et see talv nad pliidi alla tuld pole teinud ning korstentki oli hooldatud alles eelmisel suvel. Selgus, et korstnas oli süttinud hoopis sinna tehtud herilasepesa. Tulekahjus keegi kannatada ei saanud.

3.03 kell 10.21 said päästjad kutse Lääne-Harju valda Tuulna külla Raudkotka teele, kus mõned tunnid eelnevalt olid põlenud terrassilauad ja majasein. Tolle põlengu oli maja omanik ise kustutanud, kuid kutsus siiski paar tundi hiljem päästjad kontrollima ega konstruktsioonide vahele polnud mõnd sädet sattunud. Lohusalu vabatahtlikud päästjad tegid omaniku loal seina sisse mõned kontrollavamised, kuid täiendavat ohtu ei leitud.

Vaata ka:

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Eesti toetab Hiina elektriautodele tasakaalustava tollimaksu kehtestamist

Täna kinnitas valitsus Eesti seisukohad Hiinas toodetud elektriautode tollimaksu osas. Eesti pooldab tasakaalustava tollimaksu kehtestamist

doctor g4be6b6acb 640

Tervise ja Heaolu Horoskoop: Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Tervise ja Heaolu Horoskoop: Pööra tähelepanu oma energiatasele. Tänane