Thursday , 19 September 2024
minuaeg.com uudised
www.minuaeg.com

Riigikogu esimees avas Münchenis Eesti aukonsulaadi

Saksamaal visiidil viibiv Riigikogu esimees Lauri Hussar avas täna Münchenis Eesti aukonsulaadi.

Hussar ütles aukonsulaadi avamisel, et aukonsulid on Eesti diplomaatilise pere olulised liikmed ja väärtuslikud partnerid Eesti tutvustamisel maailmas. „Oluline on ka aukonsulite panus Eesti kodanike toetamisel välismaal, kultuuri edendamisel ja äridiplomaatia elluviimisel,“ märkis ta.

Hussari sõnul näitas Baieri majandusühenduse tänane ümarlaud, et vastastikuste ärisuhete arendamisel on suur potentsiaal. „Loodan, et huvi kasvab veelgi ning peagi luuakse Baieri ja Eesti ettevõtjate vahel uusi kontakte,“ ütles ta ja avaldas veendumust, et aukonsulaadi avamine aitab suhete tugevdamisele kaasa.

Eesti aukonsul Münchenis on Andreas Obereder. Lisaks on Eestil aukonsul Bonnis, Kielis, Schwerinis, Bremenis, Frankfurdis, Leipzigis ja Heidelbergis.

Hussar kohtus täna ka Baieri liidumaa parlamendi presidendi Ilse Aigneri ja Euroopa asjade ministri Eric Beißwengeriga. Eile osales ta Berliinis aukonsulite seminaril ja pidas tervituskõne Eesti Vabariigi 106. aastapäevale pühendatud vastuvõtul. Samuti olid tal kohtumised Saksamaa parlamendi alamkoja presidendi Bärbel Basi ja ülemkoja presidendi Manuela Schwesigiga, kellega arutati peateemana Ukraina edasist toetamist.

Hussar märkis kohtumistel, et Ukraina võitleb kogu demokraatliku maailma väärtuste eest ning seetõttu tuleb jätkata kuni Ukraina võiduni riigi igakülgset toetamist ja eriti sõjalise abi andmist. Juba praegu tuleb tema sõnul aidata Ukrainat ka riigi ülesehitamisel. „Samal ajal peame jätkama Venemaale surve avaldamist: peame võtma Venemaa külmutatud varad kasutusele kahjude hüvitamiseks Ukrainas, jätkama sanktsioonide kehtestamisega ning tooma Ukrainas toime pandud kuritegude, sealhulgas agressioonikuriteo süüdlased eritribunali ette,“ ütles ta.

Kohtumistel peeti vajalikuks tugevdada ka Euroopa kaitset, sealhulgas suurendada riikide kaitsekulutusi ja tõsta kaitsetööstuse tootmisvõimekust.

Riigikogu esimeest saadavad lõppeval visiidil väliskomisjoni juht Marko Mihkelson ja Eesti-Saksamaa parlamendirühma esimees Andres Sutt.

Vaata ka:

doctor g4be6b6acb 640

Tervise ja Heaolu Horoskoop: Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Tervise ja Heaolu Horoskoop: Pööra tähelepanu oma energiatasele. Tänane

loto

Loto Horoskoop – Reede 20 september 2024

Loto horoskoop reedeks, 20. september 2024, toob igale tähemärgile soovitusi, kuidas läheneda loteriivõitudele ja rahaasjadele: