Thursday , 19 September 2024
Kivioli uus uhishoone 2023726

Põhja päästekeskuse sündmused 16.02 – 19.02.2024

Tallinn

16.02 kell 19.14 teavitati häirekeskust, et Nõmmel Tallinna tänava kolmekordses kortermajas töötab suitsuandur. Päästjad olid kohal kell 19.19 ja leidsid maja esikust tuhaämbri värskelt koldest võetud tuhaga, mille suits oli käivitanud anduri. Päästjad tuulutasid esiku ning selgitasid korteri elanikule, et koldest võetud kuum tuhk tuleb panna mittepõlevast materjalist anumasse ja viia eemale süttida võivatest materjalidest, sealhulgas puitpõrandast. Mõistlik on tuhk panna metallämbrisse ja viia õue jahtuma. Tulised söed võivad tuhas hõõguda isegi kuni nädala.

16.02 kell 22.46 sõitsid päästjad Lasnamäele Punasele tänavale, kus kortermaja elanik tundis köögis gaasi lõhna. Lasnamäe päästjad olid kohal kell 22.51 ja mõõtsid korteris kõrge maagaasi taseme. Majas oli tsentraalgaas, mis trepikojas kui ka korteris kinni keerati. Pärast korteris gaasi sulgemist leitigi leke teataja korterist, täpsemalt defektsest gaasipliidist. Ruumid tuulutati ja elanikul keelati gaasiseadme kasutamine, kuni tehnik on seadme ära parandanud.

17.02 kell 16.04 sai häirekeskus info, et Põhja-Tallinnas Randla tänava korteris on vingugaasiandur tööle rakendunud. Teataja ise liikus majast välja. Lilleküla päästjad mõõtsid korteris kõrge vingugaasi kontsentratsiooni, mis pärast tuulutamist nulli langes. Selgus, et vannitoa gaasiboilerile polnud tagatud piisav värske õhu juurdevool. Pärast seadme kasutamist oli korteris mittetäieliku põlemise läbi tekkinud eluohtlik vingugaas. Elanikule selgitati, et gaasiseadmel peab olema põlemiseks tagatud piisav õhu ligipääs.

18.02 kell 03.02 said päästjad kutse Mustamäele Ehitajate tee kortermajja, kus põles 2. korruse korteri rõdu. Reageerisid Nõmme ja Lilleküla päästjad. Põleng likvideeriti kella 03.25ks. Rõdul põles umbes kaks ruutmeetrit ladustatud asju. Tulekahju sai alguse rõdul suitsetamisest. Kiirabi vaatas korteris viibinud kaks inimest kohapeal üle. Korteris puudus nõuetekohaselt paigaldatud suitsuandur.

Päästjad tuletavad meelde, et rõdul suitsetamine on väga ohtlik. Kuum tuhk või kustutamata koni võib süüdata rõdul oleva põlevmaterjali ja tuli võib levida ka ülejäänud majale. Suitsetamiseks on soovitatav minna õue ning mitte jääda ukse või naabrite akna ette, vaid minna kaugemale akendest ja ustest allatuult piisavale kaugusele. Samuti ei väsi päästjad kordamast, et vaid nõuetekohaselt paigaldatud suitsuandur päästab elusid. Suitsuandur tuleks paigaldada magamistoa ees asuva toa, koridori või esiku lakke, sest seal avastab ta kõigist eluruumi osadest alguse saanud tulekahju ning hoiatab magajaid. Suitsuanduri töötamist tasub vähemalt kord kuus testnupule vajutamisega kontrollida.

18.02 kell 17.14 teavitati häirekeskust, et Pirital Kose põigus on mahajäetud hoones näha tulekuma. Pirita päästjad olid kohal kell 17.26 ja kustutasid põleva prügi paari ämbri veega.

Harjumaa

16.02 kell 21.56 teatati häirekeskusele, et Saue vallas Ääsmäe külas Tamme tänaval põleb puidukuur ning kuuri ligidal on ka elumaja. Väljakutsele reageerisid Keila ja Nõmme kutselised ning Hüüru ja Saue vabatahtlikud päästjad, kellest viimased olid kohal esimesena. Kohale jõudes nähti, et puukuur põleb lahtise leegiga. Päästjad käivitasid veejoad ning lisaks kuuri kustutamisele kaitsti ka kõrvalhoonet. Suitsusukeldujad sisenesid kuuri ning tassisid sealt puid välja. Põleng likvideeriti kella 23.45ks ja Saue vabatahtlikud käisid järelkustutustöödel paar tundi hiljem, mille käigus likvideeriti veel viimased tulepesad. Keegi kannatada ei saanud ja tulekahju tekkepõhjuse selgitab välja menetlus.

18.02 kell 05.58 sõitsid päästjad Rae valda Seli külla Vaida-Pajupea teele, kus põles maja metsa sees. Esimesena olid kohal Assaku päästjad, kes nägid territooriumil põlemas konteinerhoonet. Krundil oli mitu sellist konteinermaja. Tööd alustati kahes lõigus: põleva hoone kustutamine ning kõrvalhoonete jahutamine ja kaitse. Tulekahju lokaliseeriti kolme veejoaga kella 06.29ks. Üks konteiner hävis täielikult ning üks kõrvalhoone sai kuumakahjustusi. Kella 07.47ks oli sündmus lõppenud ja keegi kannatada ei saanud.

18.02 kell 17.33 tõttasid päästjad Viimsi alevikku Pargi teele, kus kaubanduskeskuse parklas oli sõiduautost paagitäis kütust välja voolanud. Pirita päästjad katsid loigu saepuruga ja teavitasid tänavapuhastust. Auto omanik tegeles oma sõiduki liigutamisega edasi.

19.02 kell 03.24 said päästjad kutse Rae valda Lehmja külla Kõrtsi teele, kus oli toimunud kahe auto kokkupõrge. Teatajale sõideti tagant sisse, mille tagajärjel paiskus auto kraavi. Assaku päästjad tegelesid masinatelt süttimisohu eemaldamisega. Kui päästjad olid oma töö lõpetanud, jäi sündmusega edasi tegelema politsei.

Vaata ka:

doctor g4be6b6acb 640

Tervise ja Heaolu Horoskoop: Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Tervise ja Heaolu Horoskoop: Pööra tähelepanu oma energiatasele. Tänane

loto

Loto Horoskoop – Reede 20 september 2024

Loto horoskoop reedeks, 20. september 2024, toob igale tähemärgile soovitusi, kuidas läheneda loteriivõitudele ja rahaasjadele: