Thursday , 19 September 2024
Jarve kula angaaripoleng 27.01.24

Ida päästekeskuse sündmused 26. – 29. jaanuar 2024

IDA-VIRUMAA

28. jaanuaril kell 17.24 teatati Jõhvi linnas Ploomi tänaval suitsu täis saunaruumist ja tööle rakendus suitsuandur. Päästjate saabumise ajal oli näha saunaaknast leeki. Saunas olid süttinud kerise juurde laotud kütmiseks valmis pandud küttepuud. Kuna suitsuandur hakkas tööle tulekahju algfaasis, siis tänu kiirele reageerimisele toimus põleng vaid kerise kõrval. Päästjad tuletavad meelde, et põlevmaterjale ei tohi panna küttekoldele liiga lähedale (küttepuud, vaip). Tulekahju võib tekkida lenduvast sädemest ning isegi soojusülekandest. (Lisatud foto)

Kell 11.14 sõitsid päästjad Toila vallas Kabelimetsa külla, kus Tallinn-Narva maanteel oli sõiduauto libeduse tõttu sõitnud vastu teepiiret ja takistas liiklust. Päästjad vabastasid maantee ja puhastasid tee harjadega.

27. jaanuaril 18.26 said päästjad väljakutse Sillamäe linna Kesk tänava majja, kus vannitoas oli tööle hakanud vingugaasiandur. Teataja sulges gaasikraani ja hakkas tube tuulutama. Päästjad tuvastasid, et kütteseadme heitgaasi toru oli ühendamata. Päästjad keelasid seadme kasutamise kuni tehnik on selle üle vaadanud.

Kell 9.08 helistati häirekeskusesse ja teatati, et Toila vallas Järve külas põleb angaar ja tehnika on sees. Piirkonnas oli palju suitsu, hoonest kostusid plahvatused. Põleng levis siseruumides kiiresti, tuld võtsid nii masinad kui ka erinevad põlevvedelikuga mahutid ja tünnid. Põleng likvideeriti kella 13.04ks. Kustutustöid tegid Kohtla-Järve, Jõhvi ja Kiviõli päästjad, kohal olid mitmed paakautod. Tulekahju tagajärjel hoone ja selles olnud tehnika hävines täielikult. Tulekahju tekkepõhjus on selgitamisel. (Lisatud foto)

26. jaanuaril kell 20.23 tuli väljakutse Narva linna Madise tänava kortermajja, kus elanikud tundsid gaasi lõhna. Päästjad kontrollisid mõõteseadmega, kuid vingugaasi ei tuvastanud. Korteris oli vana gaasikatel, millest tilkus vett. Gaasikraan keerati kinni ja seadet lubati kasutada alles siis, kui tehnik on selle üle vaadanud. Korteris oli töökorras vingugaasiandur, kuid puudus suitsuandur. Päästjad tegid selgitustööd ja elanikud lubasid anduri paari päeva jooksul paigaldada.

LÄÄNE-VIRUMAA

27. jaanuaril kell 16.12 tuli häirekeskusesse teade, et Haljala vallas Kärmu külas kuuldakse korstnas kohinat ja siibri vahelt on näha tuld. Suitsu- ja vingugaasiandur ei onud tööle rakendunud. Päästjad tuvastasid, et korstnas oli toimunud tahmapõleng. Kütmine keelati, omanik lubas kutsuda järgmiseks päevaks korstnapühkija.

IDA-EESTI POMMIGRUPP

Eelmisel nädalal oli demineerijatel 4 väljakutset, leiti üks lõhkekeha ja 6 granaadi sütikut.

Vaata ka:

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Eesti toetab Hiina elektriautodele tasakaalustava tollimaksu kehtestamist

Täna kinnitas valitsus Eesti seisukohad Hiinas toodetud elektriautode tollimaksu osas. Eesti pooldab tasakaalustava tollimaksu kehtestamist

doctor g4be6b6acb 640

Tervise ja Heaolu Horoskoop: Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Tervise ja Heaolu Horoskoop: Pööra tähelepanu oma energiatasele. Tänane