Thursday , 19 September 2024
Kivioli uus uhishoone 2023726

Põhja päästekeskuse sündmused 16.01 – 17.01.2024

Tallinn

16.01 kell 22.54 teavitati häirekeskust, et Kesklinnas Tartu maantee kortermaja korteris kurdab elanik kehva enesetunde üle. Kohale saabunud kiirabiarstide kaasaskantavad andurid näitasid korteris kõrget vingugaasi kontsentratsiooni, mistõttu kutsuti kohale päästjad, kuna kahtlustati gaasileket. Korter kontrolliti üle ning tõenäoliselt tekkis vingugaas, kuna gaasiboilerile polnud tagatud piisava värske õhu juurdepääs. Seetõttu tekkis mittetäieliku põlemise läbi eluohtlik vingugaas. Korteris puudus töötav vingugaasiandur ning päästjad paigaldasid korterisse uue. Kiirabi vaatas korteris olnud inimese üle ning päästjad vestlesid elanikuga gaasiseadme ohutust kasutamisest.

Puhangu tänaval põles korteris diivan

16.01 kell 23.59 said päästjad kutse Põhja-Tallinnasse Puhangu tänavale, kus viiekordse kortermaja trepikojas oli näha suitsu ning kuulda oli põlemise krõbinat. Samuti oli teataja korter suitsu täis ning teataja tundis põlemise kuumust. Sündmusele reageerisid Lilleküla ning Kopli päästjad, kellest esimesed olid kohal kell 00.04. Minut hiljem sisenes suitsu täis trepikotta esimene suitsusukelduslüli. Neile järgnesid veel kaks suitsusukelduspaari ning üheskoos hakati inimesi majast välja tooma ning tulekollet otsima.

Põlemine leiti neljanda korruse korterist, kus põles diivan. Põleng kustutati kella 00.35ks. Kiirabi viis põlenud diivaniga korterist ühe meesterahva haiglasse ning üks maja elanik vaadati kohapeal üle. Kortermaja trepikoda ning korterid tuulutati. Tulekahju tekkepõhjuse selgitab välja edasine menetlus.

Harjumaa

16.01 kell 18.24 sõitsid päästjad Harku valda Tutermaa külla Tallinn-Paldiski maanteele, kus olid kokku põrganud sõiduauto ja reisibuss. Bussis olnud viga ei saanud, kuid sõiduautos oli inimene kinni. Kohale tõttasid Keila päästjad koos Hüüru vabatahtlikega. Kannatanu lõigati hüdrauliliste päästevahenditega masinast välja ning anti kiirabiarstide hoole alla. Sõiduauto juht viidi haiglasse.

Vaata ka:

photo 1587773403675 ba676c122bf3

Rahandusministeerium: Alkoholiaktsiisi ja Käibemaksu Tõus Võib Suurendada Piirikaubandust, Kuid Tarbimine Väheneb

Rahandusministeerium prognoosib, et käibemaksu ja alkoholiaktsiisi tõus võib oluliselt suurendada piirikaubanduse osakaalu Eesti inimeste alkoholitarbimises,

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Eesti toetab Hiina elektriautodele tasakaalustava tollimaksu kehtestamist

Täna kinnitas valitsus Eesti seisukohad Hiinas toodetud elektriautode tollimaksu osas. Eesti pooldab tasakaalustava tollimaksu kehtestamist