Thursday , 19 September 2024
martin helme

EKRE pöördub Presidendi poole, et vältida usaldushääletusega sidutud eelnõude väljakuulutamist


EKRE fraktsioon edastas neljapäeva hommikul presidendile kirja, milles palutakse jätta välja kuulutamata hiljuti riigikogus usaldushääletuse abil vastu võetud eelarve-eelnõud. EKRE kritiseerib usaldushääletuste kasutamist Reformierakonna poolt, mis nende hinnangul rikub parlamentaarse demokraatia põhimõtteid ja piirab opositsiooni mõjuvõimalusi. Samuti heidetakse valitsusele ette eelnõude sidumist usaldushääletusega, mida EKRE peab katsena opositsiooni ignoreerida.

EKRE rõhutab oma kirjas, et nad on püüdnud parlamendis seadusega kooskõlas olla, kasutades erinevaid mehhanisme koalitsiooni surve alla panemiseks, kuid koalitsioon pole nende ettepanekutele vastanud. Fraktsioon leiab, et valitsuskoalitsiooni käitumine viitab parlamentarismi lõppemisele Eestis ja põhiseadusliku korra rikkumisele.

Lisaks palub EKRE presidendil sekkuda, et tagada seadusandlike ja demokraatlike protsesside austamine. Nad viitavad Isamaa ja Keskerakonna sarnastele üleskutsetele president Karisele. President Karis on varem kritiseerinud valitsuse taktikat siduda eelnõud usaldushääletusega, lubades seda tulevikus mitte sallida, kuid pole praeguse seisuga opositsiooni üleskutsetele avalikult reageerinud.

Vaata ka:

doctor g4be6b6acb 640

Tervise ja Heaolu Horoskoop: Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Tervise ja Heaolu Horoskoop: Pööra tähelepanu oma energiatasele. Tänane

loto

Loto Horoskoop – Reede 20 september 2024

Loto horoskoop reedeks, 20. september 2024, toob igale tähemärgile soovitusi, kuidas läheneda loteriivõitudele ja rahaasjadele:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *