Friday , 20 September 2024
Erakorralised uudised
soome

Soomes lainehtivad ulatuslikud streigid Ametiühingute ja Valitsuse vastasseisu taustal


Soomes on käimas ulatuslikud streigid, mille korraldamiseks on ametiühingud valmis, et survestada valitsust taganema seadusemuudatustest, mis võiksid vähendada töötajate toetusi ja lühendada streikide kestvust. Streigid on levinud üle kogu riigi, alustades Põhja-Soomest ja levivad eri päevadel teistesse piirkondadesse.

Valitsus väidab, et reformid on hädavajalikud riigi suure võlakoormuse ja ümberkujundamist vajava sotsiaaltoetuste süsteemi tõttu. Tööandjad toetavad neid muutusi, kuid ametiühingud näevad neid tööandjatele soodsatena, mida nad peavad ebaõiglaseks, eriti madalapalgaliste ja töötute suhtes.

Samal ajal on ettevõtjad streikide vastu, hoiatades selle potentsiaalse mõju eest Soome majandusele. Nad rõhutavad, et reformid on vajalikud tööhõive suurendamiseks ja konkurentsivõime säilitamiseks, eriti pärast hiljutisi valimisi, kus praegune valitsus sai mandaadi reformide läbiviimiseks.

Hoolimata pingetest, on tööandjad ja ametiühingud kinnitanud, et suhtlus ei ole täielikult katkenud ja läbirääkimised jätkuvad, sealhulgas uue palgamudeli üle. Tööminister on kutsunud osapooled aruteluks kokku.

Poliitiliselt on sotsiaaldemokraadid, kes on lähedalt seotud ametiühingutega, tõusnud populaarsuselt esikohale, samal ajal kui valitsuserakondade toetus on langenud.

Vaata ka:

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Riigikogu juhatus kinnitas muudatused kahe erikomisjoni koosseisus

Riigikogu juhatus kinnitas muudatused korruptsioonivastase erikomisjoni ja riigieelarve kontrolli erikomisjoni koosseisus. Korruptsioonivastase erikomisjoni liikme kohalt

MG 5770 850x560 1

Riik kaotab töötutoetuse: Uus töötushüvitiste süsteem toob muutused

Valitsus kiitis neljapäeval heaks majandus- ja tööstusministri ettepaneku töötushüvitiste süsteemi muutmiseks, mille eesmärk on lihtsustada