Friday , 20 September 2024
tuletorje

Päästjad päästsid eaka naise kes oli kodus kukkunud.

Ida päästekeskuse operatiivsündmused 3. – 6. november 2023

5.11.23 – Kell 9.31 teatati häirekeskusesse, et Narva linnas Tallinna maantee kortermajas kuuldakse vastu seina kopsimist. Päästjad tuvastasid, et teataja naaberkorteri uks oli lukustatud ja toast kostusid appihüüded. Päästjad sisenesid korterisse akna kaudu ning aitasid mitu päeva maas lamanud eaka naise kiirabi autosse viia. Päästjatel tuleb sageli käia väljakutsetel, kus vanemad üksi elavad inimesed on kodus kukkudes viga saanud ning ei suuda enam ise püsti saada ega liikuda. Halvemal juhul ootab kannatanu abi tunde, enne kui keegi naabritest või möödujatest appihüüdeid kuuleb või mõni lähedane hädasolijast teada saab. Eakate ja liikumisraskustega inimeste kodud on kasulik tõsiste tagajärgedega kukkumiste ennetamiseks kohandada ning leppida kokku lähedase või naabriga igapäevased regulaarsed suhtlusviisid.

IDA-VIRUMAA

5. novembril kell 21.21 sõitsid päästjad Alutaguse valda Vasavere külla tervisespordikeskuse juurde, kus põles ekskavaator lahtise leegiga. Põleng likvideeriti kella 22.47ks. Sündmusega jäi edasi tegelema politsei.

Kell 20.10 tuli teade Narva linnas V.Gerassimovi tänaval vastu puud sõitnud autost, mis suitses. Päästjad likvideerisid süttimisohu ja katsid teele valgunud õli absorbendiga.

Kell 17.03 helistati häirekeskusesse ja teatati töötavast vingugaasiandurist Lüganuse vallas Purtse külas Hiie teel. Teataja ei olnud nõus ruumidest välja minema ja soovis kohale päästjaid, kes veenduksid, et viga on anduris. Päästjad tuvastasid mõõteseadmega korteris vingugaasi, mis oli tekkinud liiga vara suletud siibrist. Ruumid tuulutati ja tehti selgitustööd.

4. novembril kell 21.00 märkas politseipatrull Kohtla-Järve linna Ahtme linnaosas Ahtme maanteel kortermaja aknast sädemeid. Ohtu siiski ei olnud, sest korteri remondi käigus teostati ketaslõikuriga metalli lõikamist, millest oli aknast näha sädemeid.

Kell 16.41 tuli häirekeskusesse teade suitsevast suurest silohunnikust Toila vallas Täkumetsa külas. Päästjad leidsid kaks tulekollet. Kohapeal aitasid töötajad traktoriga silohunnikut laiali vedada ja päästjad kustutasid. Kell 22.24 kustutustööd lõpetati. Järgmisel päeval jätkusid koos kohapealsete traktoritega kustutustööd. Põleng likvideeriti kella 14.00ks.

Kell 9.10 anti teada tugevast gaasi lõhnast Sillamäe linnas Rohelise tänava maja ees. Leke tuvastati hübriidautol. Omanikul soovitati viia auto hooldusesse.

3. novembril kell 17.37 käisid päästjad Narva-Jõesuu linna Sinimäe alevikus tiigi juures kustutamas väikest järelevalveta lõket.

Kell 10.07 käisid päästjad Kohtla-Järve linna Järve linnaosas Metsapargi tänaval aitamas eakat meest, kes oli kodus ukse juures kukkunud ja ei saanud püsti, et ust avada. Päästjad avasid ukse ja transportisid mehe kiirabi autosse.

LÄÄNE-VIRUMAA

5. novembril kell 15.31 tuli teade suitsust katlaruumis Tapa vallas Tamsalu linnas Põllu tänava eramajas. Teataja sõnul ajas ahi suitsu sisse ja eluruumides suitsu ei olnud. Päästjad kontrollisid ruumid üle, aidati ruume tuulutada ja viidi läbi kodunõustamine.

Kell 12.57 teatati eaka naise korterist tulevast vinguhaisust Tapa vallas Moe külas. Koputamise peale keegi ust ei avanud. Kohale sõitnud päästjad märkasid 2. korruse aknast tulevat suitsu. Suits oli tekkinud kütmise tagajärjel. Korteris oli vingugaasiandur, mis ei olnud tööle rakendunud, kuna oli aegunud. Päästjad tegid selgitustööd õigete kütmisvõtete teemal ja soovitasid andurit vahetada. Eakas korterielanik viidi tervisekontrolliks haiglasse.

Kell 8.06 märkas teataja Rakvere linnas Laial tänaval raamatukogu juures kõnniteel lapsi tulega mängimas. Päästjad kustutasid tee ääres põlenud prügihunniku.

4. novembril kell 11.07 käisid Võsu vabatahtlikud päästjad Haljala vallas Altja külas eemaldamas teele kukkunud suurt kuuske.

3. novembril kell 15.58 said päästjad teate, et Tapa vallas Uudekülas on mees teinud pliidi alla tule, kuid unustas siibri lahti. Teataja sõnul oli tuba tossu täis ja raske oli hingata. Kohale saabunud päästjad avasid siibri ja tuulutasid tube. Üle kontrolliti ka teised korterid. Keegi arstiabi ei vajanud.

IDA-EESTI POMMIGRUPP

Eelmise nädala jooksul oli pommigrupil 5 väljakutset, neist neli lahingumoonale ja üks pürotehnika plahvatusele. Sündmuste käigus tehti kahjutuks 10 lõhkekeha.

Vaata ka:

horoskoop tahemargid

Universumil on konkreetne sõnum neljale sodiaagimärgile Reede 20 septembril 2024

1. Sõnn (20. aprill – 20. mai) Sõnum: „Hinda hetke ja ole tänulik.“ Täna võib

horoskoop armastus

Armastuse horoskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Armastuse Horoskoop: Täna võivad suhted saada uue hingamise ja