Thursday , 19 September 2024
gasoline 175122 1920

Prokuratuur: Põlluaasa ja Seeme kütusekaartide kasutamine ei ole süsteemne

Prokuratuur ei kavatse algatada kriminaalmenetlust riigikogu liikmete Henn Põlluaasa ja Andrus Seeme kütusekaartide kasutamise uurimiseks.

Põhjused

  • Esmaste läbitöötatud andmete põhjal ei ole juhtumi puhul alust kriminaalmenetluse alustamiseks.
  • Ajakirjanduses ilmunud info kohaselt oli tegemist üksikute tavapäratute tankimistega, mille puhul ei ole praegustel andmetel alust arvata, et kuluhüvitisi oleks sihilikult kuritarvitatud.
  • Ajakirjanduses viidatud üksikute tankimiste võimalik kahju ei ületa kuriteo alampiiri ehk 200 eurot.

Kalle Grünthali juhtum

Loe ka: Kalle Grünthal (EKRE) tegevuse suhtes ALGATATI KRIMINAALMENETLUS

Kalle Grünthali juhtumi puhul olid andmed süsteemsemad ja kahju suurem, mistõttu oli alus asjaolude selgitamiseks alustada kriminaalmenetlust.

Prokuratuuri selgitas, et kuna Grüntahli juhtumi puhul viitasid andmed üksikute juhtumite asemel süsteemsele mustrile, mille puhul olid nii ajaperiood, kütuse kogused kui ka võimalik kahju suuremad, siis sel juhul oli alus asjaolude selgitamiseks alustada kriminaalmenetlust. “Küll aga tuleb kriminaalmenetluses veel välja selgitada, kas riigikogu liikme kasutusse antud kütusekaarti on süsteemselt või sihilikult kuritarvitatud või mitte. Praegu kahtlustust esitatud ei ole,”

Edasine

Kui ilmneb uut informatsiooni, milles on viited võimalikule süsteemsele või sihilikule kuritarvitamisele, siis hindab prokuratuur seda informatsiooni uuesti.

Vaata ka:

horoskoop tahemargid

Universumil on konkreetne sõnum neljale sodiaagimärgile Neljapäev 19 septembril 2024

Lõvi (23. juuli – 22. august)Sõnum: Looge Rikkalikud SeosedUniversum kutsub teid täna keskenduma sügavamatele inimsuhetele.

lottery g5642ea6cb 640

Loto Horoskoop – Neljapäev 19 september

Jäär (21. märts – 19. aprill)Täna võib olla hea päev riskide võtmise jaoks. Ärge kartke