Friday , 18 October 2024
Erakorralised uudised
politsei 2

POLITSEI: Kui näete oma ruumides sinna tekkinud võõrkeha, kahtlast pakki või kahtlust äratavaid võõraid hoone lähistel või ruumides, siis tuleb viivitamatult helistada 112.

Politsei esindajate väitel tabas täna neljapäeval, 12. oktoobril Eesti asutusi rünne ja tulla võib uus.

Heigo Reinek, PPA operatiivjuht:
„Politseil ei ole praegu viiteid, et tegemist oleks muu kui rämpskirjadega, mistõttu oleme kirjade saajatele andnud juhised, et asutused võivad tegevust jätkata ja hooneid evakueerima ei pea.

See ei tähenda, et need koolid või muud asutused, kes täna oma tegevuse peatasid oleksid kuidagi eksinud või üle reageerinud. Oluline on kriisiplaanide olemasolu ja sõltuvalt olukorrast valmisolek nendele vastavalt otsused langetada. Kutsun kõiki asutusi üles kokku leppima oma tegevuspõhimõtted ja teavitusliinid mistahes olukorras.

Kahjuks pole välistatud, et e-kirja lained korduvad või asub keegi rämpskirju matkima. Kuigi uus kirjade laine võib olla eelmise koopia, siis ei tohi nende suhtes valvsust kaotada. Sellepärast palub politsei teada anda kõigist ähvardustest, mis suuliselt või kirja teel asutusteni jõuavad. Kui näete oma ruumides sinna tekkinud võõrkeha, kahtlast pakki või kahtlust äratavaid võõraid hoone lähistel või ruumides, siis tuleb viivitamatult helistada 112.”

Egert Belitšev, PPA peadirektor:
„Pommiähvardus on rünne inimeste turvatunde vastu. Tänane rämpsposti laine häiris sadade Eesti koolide, lasteaedade ning asutuste tööd ja võttis meelerahu ilmselt tuhandetelt inimestelt. Mõistan täielikult neid vanemaid, kes täna murega lapsed kooli-lasteaeda saatsid või vastupidi, kelle tööpäeva õppetöö katkestamine pea peale pööras. E-kirjade laine on vastikult odav, aga jõhker viis hirmutada, takistada ja segadust külvata. Politsei on juhtumi uurimiseks alustanud kriminaalmenetlust ja teeb koostööd Läti korrakaitsega, kus sarnased kirjad levisid.”

Vaata ka:

doctor g4be6b6acb 640

Siin on sinu tervise ja heaolu horoskoop neljapäevaks, 17. oktoobriks 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Täna võib sul tunda suuremat energiat ja motivatsiooni, mis

ennustus horoskoop tarokaart minuaeg.com

3 sodiaagimärki, kelle unistused täituvad kolneljapäev 17 oktoobril 2024

Siin on kolm sodiaagimärki, kelle unistused võivad neljapäeval, 17. oktoobril 2024, täituda: 1. Lõvi (23.