Thursday , 19 September 2024
karmen joller
Foto. Margus Johanson!

Helle-Moonika Helme ja Karmen Joller on seotud kohtuvaidlusega

Riigikogu liige Helle-Moonika Helme on sattunud vastuollu perearst ja rahvasaadik Karmen Jolleriga seoses väidetava valeinfokampaaniaga ning kohtuvaidlusega, kus Joller nõuab vabandamist ja valuraha. Helme ise ei mõista kohtusse mineku põhjust, väites, et ta on vabandanud ja teinud vastava postituse, mis peaks olukorra lahendama.

Karmen Joller väidab, et tema poliitikasse tulekuga käivitusid kohe valeinfokampaaniad, kus vanad süüdistused taaselustati ning uusi narratiive loodi. Üks neist narratiividest puudutas teda eriti valusalt, kuna see põhines võltsitud ekraanitõmmisel artiklist, milles oli väidetavalt tema poolt öeldud lause, mida ta kunagi ei öelnud ega ütleks. Joller otsustas seetõttu pöörduda kohtusse, et taastada oma maine ja nõuda õiglust. Lisaks nõuab ta EKRE-lt ja Helle-Moonika Helmelt avalikku vabandamist, vigade parandamist ning valuraha, mille suurust tuleb kohtu otsustada. Raha, mille ta võidab, plaanib ta kasutada MTÜ Vox Rationist toetamiseks.

Helle-Moonika Helme on oma poolt öelnud, et ta on Jollerile juba vabandanud ning teinud ka vastava postituse. Tema sõnul ei mõista ta, miks Jolleri jaoks see pole piisanud. Helme selgitab, et kevadel hakkas levima Delfi artikli link, mis viitas artiklile, kus väidetavalt Joller kutsus EKRE poliitikud vangi panema. Lisaks viitas ta sellele, et Joller oli nõudnud vabandamist seoses Johanna-Maria Lehtme laimamisega, kuid Helme ei olnud seda vabandust vajalikuks pidanud. Pärast seda, kui Delfi tõestas artikli pealkirja olevat vale, vabandas Helme Jolleri ees täiesti siiralt.

Helle-Moonika Helme väidab, et kõik riigikogu liikmete olevik ja minevik on avalik huvi ning nende seisukohavõtud ja arvamusavaldused on avalikkusele teada. Ta rõhutab, et poliitilised võitlused peaksid toimuma mujal kui kohtus ja üllatab, et riigikogu liikmed omavahel kohtusse pöörduvad. Samuti märgib ta, et Joller ei ole tema teada olnud riigikogus aktiivne kõnepuldis, kus poliitikud oma eriarvamusi avaldavad, vaid on pigem oma maailmavaate ja seisukohtade eest seisnud sotsiaalmeedias ning mujal.

Seega on tegemist konfliktiga, kus Joller süüdistab Helmet valeinfokampaanias ning ootab vabandust ja valuraha, samal ajal kui Helme väidab, et ta on juba vabandanud ja olukord peaks olema lahendatud. Kohtu otsus peaks selgitama, kuidas antud olukorda edasi lahendada.

Vaata ka:

horoskoop

Horoskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill):Täna on päev, mil oled täis energiat ja entusiasm, mis

politsei

Politsei juhatas patrullsõiduki sireenide ja telefoni abil metsast välja kaks eksinud marjulist

Eile, 18. septembri pealelõunal käivitas politsei Põlvamaal otsingu leidmaks kaht eakat naist, kes olid soos