Thursday , 19 September 2024
TsahknaRau

Välisminister Tsahkna arutas ELi välisministrite erakorralisel kohtumisel olukorda Iisraelis

Välisminister Margus Tsahkna osales eile, 10. oktoobril Euroopa Liidu välisministrite erakorralisel videokohtumisel, kus arutati terroriorganisatsiooni Hamas algatatud rünnakuid Iisraeli vastu ja praegust olukorda.

ELi välisministrid kinnitasid kohtumisel täielikku hukkamõistu Hamasi rünnakule ning üksmeelset toetust Iisraelile ja Iisraeli õigusele end kaitsta. Kavandades edasisi samme konflikti eskaleerumise vältimiseks, rõhutati regionaalse koostöö vajadust, millest rääkis Tsahkna eile ka Saudi Araabia majandusministriga.

Välisministrid olid ühel meelel, et vaja on jätkata humanitaarabi andmist palestiinlastele. Põhjalik arutelu peeti ka arengukoostöö teemadel, kus räägiti vajadusest selgelt eristada Palestiina Omavalitsust ja Gazat oma kontrolli all hoidvat terrorirühmitust Hamas.

Välisminister Tsahkna kõneles veel oma Iisraeli kolleegi Eli Coheniga, kellega räägiti viimastest arengutest. Tsahkna avaldas lootust, et Iisraeli julgeolekujõududel õnnestub lähemal ajal vabastada pantvangid ja lõksu jäänud tsiviilisikud.

„Kinnitasin Iisraeli välisministrile Eesti kindlat toetust ja avaldasin kaastunnet tohutute inimkaotuste pärast. Massiivsetes rünnakutes hukkunud, vigastatud ja pantvangi võetud tuhanded süütud inimesed on selle konflikti kõige suuremad ohvrid ning kannatanud tsiviilisikutele on oluline tagada vajalik humanitaarabi,“ sõnas välisminister.

Vaata ka:

horoskoop

Horoskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill):Täna on päev, mil oled täis energiat ja entusiasm, mis

politsei

Politsei juhatas patrullsõiduki sireenide ja telefoni abil metsast välja kaks eksinud marjulist

Eile, 18. septembri pealelõunal käivitas politsei Põlvamaal otsingu leidmaks kaht eakat naist, kes olid soos