Friday , 20 September 2024
Erakorralised uudised
kuunlad

Iisraelis hukkus muusikafestivali rünnakus vähemalt 260 inimest

Palestiinlaste äärmusrühmituse Hamasi võitlejad ründasid pühapäeval muusikafestivali Iisraelis, tappes vähemalt 260 inimest ja haavates sadu.

Rünnak toimus Negevi kõrbes Iisraeli ja Gaza piiri lähedal. Festivali alale tungisid relvastatud võitlejad ja hakkasid tulistama festivalikülastajaid.

Iisraeli päästeteenistus Zaka teatas, et selle parameedikud viisid sündmuskohalt minema umbes 260 surnukeha. Eeldatavasti on ohvrite arv suurem, kuna piirkonnas töötasid ka teised päästemeeskonnad.

Sotsiaalmeedias ja Iisraeli uudisteväljaannetes edastatud videol oli näha, kuidas kümned festivalikülastajad jooksid üle lageda välja, kui taustal kostis tulistamist.

Paljud peitsid end lähedalasuvates puuviljaaedades, paljud lasti põgenemise ajal maha.

BBC andmetel korraldati festival Iisraeli ja Gaza piiri lähedal Negevi kõrbes. Festival oli üks sihtmärke, mille võtsid üllatusrünnakul sihikule Hamasi võitlejad.

Meedia andmetel osales festivalil mitu tuhat inimest. Ründajad võtsid ilmselt festivalilt ka pantvange.

“See oli kavandatud rünnak ja varitsus. Kui inimesed avariiväljapääsude kaudu välja jooksid, siis ootasid terroristid neid ja hakkasid tulistama,” kirjeldas kohapeal viibinud Iisraeli meedik Yaniv.

Yanivi sõnul sai rünnakus surma mitu tema kolleegi ja sõpra. Mees ise rääkis, et põgenes pärast seda, kui oli mitu tundi ennast viljapuuaias puude all peitnud.

Hamas on rünnaku eest vastutust võtnud. Rühmitus teatas, et rünnak oli “vastasseisu jätk Iisraeli okupatsiooni vastu”.

Rünnak on tekitanud laialdast hukkamõistu kogu maailmas. ÜRO peasekretär António Guterres nimetas rünnakut “kohutavaks terrorirünnakuks”.

Iisrael on teatanud, et kavatseb rünnaku eest Hamasile kätte maksta. Iisraeli õhujõud pommitasid pühapäeval Gaza sektorit, tappes vähemalt 10 inimest.

Rünnak on viinud taaskord pingete eskaleerumisele Iisraeli ja Palestiina vahel.

Vaata ka:

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Riigikogu juhatus kinnitas muudatused kahe erikomisjoni koosseisus

Riigikogu juhatus kinnitas muudatused korruptsioonivastase erikomisjoni ja riigieelarve kontrolli erikomisjoni koosseisus. Korruptsioonivastase erikomisjoni liikme kohalt

MG 5770 850x560 1

Riik kaotab töötutoetuse: Uus töötushüvitiste süsteem toob muutused

Valitsus kiitis neljapäeval heaks majandus- ja tööstusministri ettepaneku töötushüvitiste süsteemi muutmiseks, mille eesmärk on lihtsustada