Friday , 20 September 2024
iluteenuste infopaev

Valitsus tahab tõsta iluteenuste kvaliteeti, nõudes erialast koolitust.

Eestis on üha süvenev probleem iluteenuste pakkujatega, kellel puudub erialane koolitus. See võib viia terviseprobleemideni, näiteks allergiate, põletike või isegi infektsioonideni.

Valitsus on välja töötamas seadust, mis nõuab kõigilt iluteenuse osutajatelt erialast tunnistust või seadmega töötamiseks vajaliku koolituse tõendit.

Terviseamet teeb kontrollkäike ilusalongidesse, kuid oma kodus teenust pakkuvate ripsme- ega küünetehnikute juurde järelevalve ei jõua.

Esteetilise kirurgi Pille Kirjaneni sõnul ei ole ametnikel järelevalveks piisavaid teadmisi ning ka tunnistus võib olla petlik.

SMK ilustuudio juhataja Vivian Leedjärve sõnul on üldpilt siiski hea, kuid umbes kümme protsenti ilutegijatest võib olla erialase koolituseta.

Leedjärve sõnul võiks abi olla kohustuslikust hügieenikursusest ilutegijatele.

  • Eestis on üha süvenev probleem iluteenuste pakkujatega, kellel puudub erialane koolitus.
  • See võib viia terviseprobleemideni.
  • Valitsus on välja töötamas seadust, mis nõuab kõigilt iluteenuse osutajatelt erialast tunnistust või seadmega töötamiseks vajaliku koolituse tõendit.
  • Terviseamet teeb kontrollkäike ilusalongidesse, kuid oma kodus teenust pakkuvate ripsme- ega küünetehnikute juurde järelevalve ei jõua.
  • Esteetilise kirurgi Pille Kirjaneni sõnul ei ole ametnikel järelevalveks piisavaid teadmisi ning ka tunnistus võib olla petlik.
  • SMK ilustuudio juhataja Vivian Leedjärve sõnul on üldpilt siiski hea, kuid umbes 10% ilutegijatest võib olla erialase koolituseta.
  • Leedjärve sõnul võiks abi olla kohustuslikust hügieenikursusest ilutegijatele.

Artikli kommentaarid

Artikkel on oluline, kuna see tõstatab tõsise probleemi, mis võib viia terviseprobleemideni.

On hea, et valitsus töötab välja seadust, mis nõuab kõigilt iluteenuse osutajatelt erialast tunnistust. See aitaks tõsta kvaliteeti ja tagada klientide ohutuse.

Siiski on oluline, et seadus oleks tõhusalt rakendatav. Terviseameti järelevalve peaks olema piisav, et tuvastada ja karistada ebaeetilisi või ohtlikke iluteenuse pakkujaid.

Samuti oleks kasulik, kui iluteenuse pakkujad läbiksid kohustusliku hügieenikursuse. See aitaks neil õppida, kuidas tagada klientide ohutus hügieeninõuete järgimisel.

Lõppkokkuvõttes on klientide enda teha, et teha enne iluteenuse ostmist uurimistööd ja valida usaldusväärne pakkuja.

Vaata ka:

horoskoop tahemargid

Universumil on konkreetne sõnum neljale sodiaagimärgile Reede 20 septembril 2024

1. Sõnn (20. aprill – 20. mai) Sõnum: „Hinda hetke ja ole tänulik.“ Täna võib

horoskoop armastus

Armastuse horoskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Armastuse Horoskoop: Täna võivad suhted saada uue hingamise ja