Friday , 20 September 2024
Erakorralised uudised
ukraine 7044827 1920

Täna tabas Eesti vabatahtlike ühsikonvoid Ukrainas Vene raketilöök

6. oktoobril 2023, tabas Eesti vabatahtlike ühsikonvoid Ukrainas Vene raketilöök. Rünnaku käigus hävis tehnika, kuid vabatahtlikud õnneks kannatada ei saanud.

Rünnak toimus Harkivi oblastis, kui konvoi oli teel Donetski oblastisse. Konvoi koosnes viiest sõidukist, milles oli 12 vabatahtlikku. Raketirünnak tabas konvoi viimast sõidukit, mis oli täis meditsiinilist varustust.

Vabatahtlikud said rünnaku käigus šoki, kuid neil ei olnud füüsilisi vigastusi. Nad jätkasid oma teekonda Donetski oblastisse, kus nad aitasid Ukraina sõjaväel ja tsiviilelanikkonnal.

Eesti vabatahtlike ühsikonvoi on Ukrainas tegutsenud alates 2022. aasta algusest. Konvoi on aidanud Ukraina sõjaväel ja tsiviilelanikkonnal mitmel viisil, sealhulgas meditsiinilise abi pakkumisega, humanitaarabi jagamisega ja evakueerimistöödega.

Raketirünnak Eesti vabatahtlike konvoi pihta on tõsine rünnak Ukraina vastu. See näitab, et Venemaa on valmis ründama ka humanitaarabiga tegelevaid organisatsioone.

Eesti valitsus on mõistnud hukka Venemaa raketirünnaku Eesti vabatahtlike konvoi pihta. Valitsus on lubanud, et see teeb kõik endast oleneva, et aidata vabatahtlikel oma tööd jätkata.

Vaata ka:

Loto Horoskoop – Laupäev 21 september 2024

Siin on Loto horoskoop 21. septembriks 2024, kus iga tähemärk saab inspiratsiooni, et valida lotonumbrid:

doctor g4be6b6acb 640

Tervise ja Heaolu Horoskoop: Laupäev 21 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Tervise seisund: Täna tunned end energilisena ja aktiivsena. Suurenenud