Friday , 20 September 2024
vanain

Seadusemuudatus muudab üksi elavate pensionäride elu raskemaks

  1. aasta alguses jõustus seadusemuudatus, mis muutis üksi elava pensionäri toetuse arvutamise metoodikat. Selle tulemusena jääb osa inimesi, kes varem said toetust, nüüd ilma.

Uue metoodika järgi arvutatakse toetust, võttes arvesse nii pensionäri pensioni suurust kui ka tema sissetulekuid teistest allikatest. See tähendab, et kui pensionäri sissetulekud teistest allikatest on piisavalt suured, siis ta ei pruugi enam toetust saada.

Sotsiaalkindlustusamet on hinnanud, et seadusemuudatuse tõttu jääb toetuseta umbes 2000 inimest.

Miks on see probleem?

Üksi elava pensionäri toetus on oluline vahend, mis aitab tagada pensionäridele toimetulekut. Seadusemuudatuse tõttu jäävad osa pensionärid ilma sellest vahendist, mis võib nende toimetulekut oluliselt raskendada.

Mida saab teha?

Sotsiaalministeerium on öelnud, et nad on teadlikud probleemist ja kaaluvad selle lahendamise võimalusi. Üks võimalus oleks kehtestada toetusele sissetulekupiir, mis välistaks toetuse saamise inimestel, kelle sissetulekud on piisavalt suured.

Mida saavad pensionärid teha?

Pensionärid, kes on mures, et nad võivad seadusemuudatuse tõttu toetuseta jääda, saavad kontrollida oma õigust toetusele Sotsiaalkindlustusameti kodulehel.

Vaata ka:

horoskoop tahemargid

Universumil on konkreetne sõnum neljale sodiaagimärgile Reede 20 septembril 2024

1. Sõnn (20. aprill – 20. mai) Sõnum: „Hinda hetke ja ole tänulik.“ Täna võib

horoskoop armastus

Armastuse horoskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Armastuse Horoskoop: Täna võivad suhted saada uue hingamise ja