Friday , 20 September 2024
Nursipalu

MITTETULUNDUSÜHINGUTE SÜÜDISTUSED NURSIPALU TEEST OSUTSUSID VALELIKUKS

Mittetulundusühingud Päästame Eesti Metsad ja Meie Nursipalu on avalikult süüdistanud riigi kaitseinvesteeringute keskust (RKIK) ja keskkonnaametit Nursipalu kanti väidetavalt ebaseaduslikult tee rajamises. Süüdistused osutusid aga laest võetuteks ja olid otsesõnu valesid täis.

Loe ka: Ühe Nursipalus omandatud kinnistu hind ulatub üle miljoni euro

RKIK ja keskkonnaamet on kinnitanud, et tee rajamiseks on olemas kõik vajalikud load ja kooskõlastused. Tee on rajatud kaitseväe vajaduste rahuldamiseks ja see aitab parandada metsatulekahjude tõrjumist.

Päästame Eesti Metsade ja Meie Nursipalu süüdistused põhinesid väidetavalt õhust tehtud fotodel, mis näitasid, et tee oli rajatud metsa alla. Kuid õhust tehtud fotod ei näita alati objektide tegelikku asukohta. Tegelikult oli tee rajatud metsa serva, mitte metsa alla.

Lisaks väitis Päästame Eesti Metsad, et tee rajamine rikub looduskaitseseadust. Kuid keskkonnaamet on kinnitanud, et tee rajamine ei riku looduskaitseseadust. Tee rajamine on kooskõlas riigimetsa majandamisega ja see ei kahjusta metsa ökosüsteemi.

Päästame Eesti Metsade ja Meie Nursipalu süüdistused olid järjekordne näide sellest, kuidas need organisatsioonid levitavad valeinformatsiooni, et kahjustada metsade majandamisel tehtavaid olulisi investeeringuid.

RKIK ja keskkonnaameti kommentaarid:

  • “RKIK ja keskkonnaameti koostöös on Nursipalu kanti rajatud kaitseväe vajadusi rahuldav tee. Tee rajamine on kooskõlas riigimetsa majandamisega ja see ei kahjusta metsa ökosüsteemi.”
  • “Päästame Eesti Metsade ja Meie Nursipalu süüdistused olid järjekordne näide sellest, kuidas need organisatsioonid levitavad valeinformatsiooni, et kahjustada metsade majandamisel tehtavaid olulisi investeeringuid.”

Vaata ka:

horoskoop tahemargid

Universumil on konkreetne sõnum neljale sodiaagimärgile Reede 20 septembril 2024

1. Sõnn (20. aprill – 20. mai) Sõnum: „Hinda hetke ja ole tänulik.“ Täna võib

horoskoop armastus

Armastuse horoskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Armastuse Horoskoop: Täna võivad suhted saada uue hingamise ja