Saturday , 5 October 2024
Erakorralised uudised
cyber

Soomet tabas eile suur küberrünnak

Helsingin Sanomat kirjutas oma lehel, et Venemaa häkkerite grupeering korraldas mitme Soome veebilehe suunas ulatuslike rünnakuid. Rünnakud toimusid 04.oktoobril.

Üks rünnaku sihtmärkidest oli Soome Panga veebileht. Pank teavitas sellest sotsiaalmeedias. Rünnak segas Soome Panga veebilehe suomenpankki.fi tööd, kuid panga teatel on juba töös meetmed, et rünnakut tõrjuda ja veebileht taas normaalselt toimima saada.

Lisaks sellele teatasid ka Soome maksuamet, Turun Sanomat ja Salon Seudun Sanomat, et nende veebilehed on probleemide tõttu häiritud, mistõttu lehed ei ole töötanud tavapäraselt. Rünnaku täpset põhjust pole veel täielikult selgitatud.

Soome Pank andis rünnakust teada eile pärastlõunal, kuid õnneks suudeti veebileht taas töökorda saada umbes kella 16 paiku samal päeval.

Lisaks mainitud rünnakutele oli eile pärastlõunal mõjutatud ka OP pangagrupi võrguteenuse toimimine.

Venemaa häkkerite grupeering, mida nimetatakse “NoName05716,” teatas kolmapäeval sotsiaalmeedia Telegrami kanalis, et nad viisid läbi mitme Soome veebilehe suunas teenuse keelamise rünnakud. Rünnakud hõlmasid ka küberturvakeskust ning Helsingi piirkonna transpordi- ja maanteeameti veebisaite.

Vaata ka:

horoskoop

Horoskoop – Laupäev 5 oktoober 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill):Täna võid tunda tugevat soovi oma eesmärkide poole liikuda. Energia

ingel

Ingli Sõnum: Laupäev 5 oktoober 2024

Sinu tänane ingli sõnum kannab endas armastuse ja toetuse energiat. Inglid tuletavad sulle meelde, et