Friday , 20 September 2024
kana

Linnu talu läheb 2027.aastaks täielikult üle puurivabale munatootmisele

Valgamaal Tagula külas tegutsev munatootja Linnu talu andis teada, et läheb 2027. aastaks täielikult üle puurivabale munatootmisele.

„Linnu talu OÜ-l on praegu veel ka puurikanad, aga meil on plaan, et hiljemalt 2027 aasta lõpuks kolivad nad kõik puurist õrrele,” andis teada ettevõtte juht Jarno Hermet.

„Alustasime üleminekut kõrgema heaoluga pidamisviisidele juba 2016. aastal ning nüüd teeme oma plaane konkreetsemaks. Praegu moodustavad kõrgema heaoluga õrre- ja vabalt peetavad kanad meie tootmises 37 protsenti. Kavatseme seda osakaalu järk-järgult tõsta ja 4 aasta jooksul täielikult puurivabale tootmisele üle minna. Meie jaoks on ühtviisi oluline täita nii Eesti turu aina kasvavat nõudlust puurivabade kanade munadele kui tõsta meie farmis munevate lindude heaolu.”

Vaata ka:

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Sarajevos avati esimene Eesti aukonsulaat

Sel nädalal avati Bosnia ja Hertsegovina pealinnas Sarajevos Eesti aukonsulaat. Eesti aukonsuliks Sarajevos nimetati Bosnia

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Riigikogu juhatus kinnitas muudatused kahe erikomisjoni koosseisus

Riigikogu juhatus kinnitas muudatused korruptsioonivastase erikomisjoni ja riigieelarve kontrolli erikomisjoni koosseisus. Korruptsioonivastase erikomisjoni liikme kohalt