Friday , 18 October 2024
Erakorralised uudised
foto2557

Politsei pidas kinni Läti kodanikust mehe, keda kahtlustatakse kokaiini vahendamises

Politsei pidas kinni 43-aastase mehe, keda kahtlustatakse kokaiini vahendamises. Nädala alguses võttis kohus prokuratuuri taotlusel vahi alla 43-aastase Läti kodanikust mehe, keda kahtlustatakse suures koguses kokaiini vahendamises.

Kesk-Eesti politseijaoskonna menetlusgrupi juht Jaan Aas rääkis, et narkootikume vahendanud meheni viis Raplamaal Tallinna-Viljandi maantee ääres ühe mahajäetud kuuri juurest leitud kahtlane pakk. „Kuuri juurest tõusis suitsu, mida oli maanteele näha. Sellele reageeriti ning ümbrust kontrollides leidsid politseinikud kahtlase paki tundmatu ainega, mis kiirtesti järgi oli kokaiin,“ rääkis Aas.

„Kuna aine kogus viitas, et see pakk ei olnud seal juhuslikult, jäi politsei piirkonda jälgima, et näha, kas keegi tuleb sellele järele. 26. augustil pidasimegi seal läheduses kinni 43-aastase mehe, keda nüüd kahtlustame kokaiini vahendamises. Tegemist on Läti kodanikuga ning on alles selgitamisel, kas konfiskeeritud ligi 1 kg kokaiini oli mõeldud Eesti või Läti turule või mujale,“ lisas Aas.

Mehe suhtes alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb narkootilise aine käitlemist ja esmaspäeval, 28. augustil võttis kohus mehe prokuratuuri taotlusel ka vahi alla.

„Nii suure narkokoguse puhul on põhjust eeldada, et tegevus on organiseeritud, mistõttu pidas prokuratuur vajalikuks kahtlusaluse vahistamist taotleda,” selgitas Lääne ringkonna abiprokurör Merje Turjakas. „Hoolimata sellest, millisele turule narkootikumid mõeldud olid, hoiti narkootilise aine tabamisel ära tuhandeid narkodoose, mis toonuks kahju tarvitaja tervisele,“ lisas Turjakas.

Kriminaalmenetlust viib läbi Lääne prefektuur ja juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

 

foto2557
Politsei- ja Piirivalveamet
foto1556 jpg
Politsei- ja Piirivalveamet

Vaata ka:

ingel advent minuaeg.com

Ingli Sõnum: Neljapäev, 17. oktoober 2024

Täna saadavad inglid sulle rahu ja toetuse energiat. Nad soovivad, et sa teaksid – sa

Paeva sonum

Päeva Sõnum: Neljapäev, 17. oktoober 2024

Täna on päev, mil sind saadab muutuste ja uute võimaluste energia. Elu esitab sulle uusi