Saturday , 5 October 2024
Erakorralised uudised
Kaja

Uuringud: peaminister Kaja Kallas peaks kohe tagasi astuma

Nii Norstati kui Turu-uuringute värsked küsitlused näitavad, et enamus inimestest leiab, et peaminister Kaja Kallas peaks abikaasa Venemaaga seotud äritegevuse tõttu tagasi astuma.

Mart Helme Kaja Kallasest: sellist topeltmoraali ei saa sallida

Ühiskonnauuringute Instituudi Norstatilt tellitud küsitlus andis tulemuseks, et 57 protsenti vastajatest ütles “Ta peaks tagasi astuma”, 31 protsenti vastajatest ütles “Ta peaks andma selgitusi, aga võiks oma ametikohal jätkata”, seitse protsenti vastajatest ütles “Ta ei peaks midagi tegema” ning viis protsenti ütles “Ei oska öelda”.

Vastajatele esitati küsimus: “Kuidas peaks Teie arvates peaminister Kaja Kallas käituma seoses viimastel päevadel ilmunud uudistega, et tema abikaasaga seotud transpordiettevõte on jätkanud vedusid Venemaale pärast Ukraina sõja algust?”

Kuigi üle poole vastajatest peab vajalikuks peaministri tagasiastumist, siis erinevad vastused märkimisväärselt sõltuvalt erakondlikust eelistusest.

Kallas: ma luban, et mul ei ole midagi varjata. Pressikonverentsi video.

Opositsioonierakondade toetajatest leiab valdav enamus, et tagasiastumine oleks vajalik. Nii ütleb 96 protsenti EKRE, 80 protsenti Keskerakonna ning 74 protsenti Isamaa toetajatest.

Sotside toetajatest ütleb 39 protsenti ning Eesti 200 toetajatest 28 protsenti, et peaminister peaks tagasi astuma.

 

 

allikas: err.ee

Vaata ka:

horoskoop

Horoskoop – Laupäev 5 oktoober 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill):Täna võid tunda tugevat soovi oma eesmärkide poole liikuda. Energia

ingel

Ingli Sõnum: Laupäev 5 oktoober 2024

Sinu tänane ingli sõnum kannab endas armastuse ja toetuse energiat. Inglid tuletavad sulle meelde, et