Thursday , 19 September 2024
chair g0cb1b624b 640

Toimetulekuraskustes eakatel on võimalik saada kuni 500 euro eest hambaravi

Hambaravi kulutuste katmist saavad taotleda need vanaduspensioniealised tallinlased, kes on saanud linnalt möödunud aastal kolmel või enamal korral vajaduspõhist toetust.

Hambaraviteenus on kallis ja paraku jääb just vanemaealistele kulutus üle jõu käivaks. Nii külastataksegi hambaarsti vaid häda korral, ent tohtrite sõnul pole see kaugeltki piisav.

“Olukord on päris nutune. Põhiprobleem on ikkagi murdunud ja puuduvad hambad, mis tuleks asendada proteesidega. Siis hügieeniprobleemid: nad ei saa lubada endale hügienistivisiiti,” sõnas hambaarst Eve paas.

Sihtasutus Tallinna Hambakliinik koostöös Tallinna linnaga pakub toimetulekuraskustes olevatele eakatele võimalust saada hambaravi kuni 500 euro eest.

“Võtsime eelmise aasta kasumist 200 000 eurot ja pakkusime Tallinna linnale ja linnavalitsusele võimalust, et linn leiab inimesi, kes vajavad abi, aga meie osutame seda teenust, kõik kulud katame meie taskust,” ütles Tallinna Hambakliiniku juhatuse esimees Maksim Volkov. Näiteks maksavad proteesid hinnanguliselt 1300 eurot, sellest summast hüvitab tervisekassa 80 eurot ja kui siit veel lahutada 500-eurone toetus, jääb eakal maksta 520 eurot. See on aga juba märksa taskukohasem kulutus.

Doktor Paas nentis, et 500 euro eest saab eaka suus juba päris palju ära teha.

“Kui hambaprobleemid on tõsised, lähevad need aina halvemaks. Seda eriti siis, kui ei ole raha, et tegelda probleemiga. Muidugi mõjutavad katkised hambad elukvaliteeti,” lausus abilinnapea Betina Beškina.

Hambaravi kulutuste katmist saavad taotleda need vanaduspensioniealised tallinlased, kes on saanud linnalt möödunud aastal kolmel või enamal korral vajaduspõhist toetust.

Toetuse kogumaht on 200 000 eurot ja seda saab taotleda aasta jooksul.

Vaata ka:

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Tallinna ringtee E265 ITS projekt valmib tervikuna 2024. aasta lõpuks

Käesoleva aasta detsembris lõppeb viis aastat kestnud E265 ITS projekt, mille raames paigaldas Transpordiamet TENT-võrgus (Euroopa

Otseylekanded Riigikogu istungisaalis tunnuspilt

Lapsetoetuse ja koolilõuna toetuse tõstmise eelnõud langesid Riigikogu menetlusest välja

Tänasel Riigikogu istungil langes menetlusest välja perehüvitiste seaduse muutmise seaduse eelnõu, millega on plaanis tõsta