Thursday , 19 September 2024
Alar Karis

President Karis astus automaksu kriitikute ridadesse

President Alar Karise hinnangul on automaksu väljatöötamise ümber toimuv segadust tekitav ning ta kritiseerib selle seaduse koostajaid, kuna isegi nemad ei suuda selgelt öelda, milleks seda täpselt vaja on.

“Maksuseadust pole veel tehtudki, aga kalkulaatorid on olemas, saad hakata arvutama ja ennast pingesse ajama, et mis minust saab ja palju ma siis selle auto eest peaksin maksma,” ütles Karis intervjuus Maalehele.

“Isegi automaksu seaduse koostajad ei saa aru, kuidas on seda maksu täpselt vaja teha. Kord on tarvis keskkonda hoida, siis riigikassat täita – see ju tekitab segadust.”

President möönab, et kui talle selgitataks, mis selle seaduse mõte on, siis ta püüab sellest aru saada, aga praegune erinevate signaalide virvarr on tema sõnul häiriv ja tekitab palju küsimusi, näiteks tahaks Karis teada, kuhu automaksust saadav raha läheb ja kui palju seda maksta tuleb.

Teadlase tausta tõttu rõhutab Karis, et enne, kui millegagi välja tullakse, on vaja teada selle asja taga olevaid analüüse ja fakte.

 

allikas: err.ee

Vaata ka:

horoskoop

Horoskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill):Täna on päev, mil oled täis energiat ja entusiasm, mis

politsei

Politsei juhatas patrullsõiduki sireenide ja telefoni abil metsast välja kaks eksinud marjulist

Eile, 18. septembri pealelõunal käivitas politsei Põlvamaal otsingu leidmaks kaht eakat naist, kes olid soos